Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Dodelijke tekenbeet

Lyme en co-infecties kunnen dodelijk zijn. Onderschat de kracht van deze bacteriën niet!

Er zijn de laatste tijd diverse artikelen verschenen waarin verhalen werden verteld over mensen, zowel jong als oud, die na een kort of lang ziekbed, overleden ten gevolge van een tekenbeet. Veelal in Amerika maar ook in Nederland!

Deze tragedies komen óf steeds vaker voor óf het wordt vaker erkend door artsen. Wat ook opvalt is dat er meer mensen worden gebeten, meer mensen met Lyme worden geregistreerd en de symptomen heftiger worden. Ook in ons land.

Wordt wakker! Lyme is geen grap. Bescherm jezelf en als je het vermoeden hebt dat je bent gebeten ga dan direct naar de huisarts en eis een bloedonderzoek naar niet alleen Borrelia maar ook Bartonella en Babesia. De co-infectie waar de 50 jarige vader in onderstaand artikel aan is overleden.

Ben je al ziek, wacht dan niet en laat je behandelen. Hoe langer je ziek bent hoe dieper de bacteriën in je systeem kunnen dringen, hoe meer schade ze kunnen veroorzaken en hoe langer en moeizamer het genezingsproces zal zijn. De enige manier om hier van te genezen is om je immuunsysteem te repareren zodat het lichaam zelf alle bacteriën te deur uit kan werken en jou kan beschermen tegen deze vreselijke verlammende en dodelijke aandoening.

Fijne dag! Stay safe 🍀🍀🍀

Facebook bericht 19 mei 2018

http://www.dailymail.co.uk/…/Healthy-father-two-50-dies-fou…

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailby feather

Elisa urine test

Ik heb gisteren verteld over de Elisa urine test die Ruby gaat doen om uit te zoeken welke mycotoxines zich nu in haar lichaam bevinden. Ik kreeg daar veel vragen over vandaar even een post over waar je die kunt bestellen.

Urine testen is de meest betrouwbare methode om te achterhalen of je last hebt van schimmelinfecties. De internationale experts zijn het er over eens dat de testen die je kunt bestellen via Great Plains Laboratory de allerbeste keus zijn op dit gebied. De test die ik heb besteld voor Ruby komt ook daar vandaan.

De communicatie verloopt snel en professioneel en het pakketje met alle informatie en benodigdheden was er binnen vier dagen.

De urine vang je op in een container die je daarna moet invriezen en in een speciale verpakking diep bevroren wordt verstuurt. De test en verzendkosten bedragen bij elkaar een kleine € 400,-.

De test kun je bestellen online bestellen op de website van The Great Plains Laboratory.

Succes!

Ruby in de traplift op weg naar het laboratorium om bloed te laten prikken voor de MRI

Facebook bericht 19 juni 2019

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailby feather

Mixfight

Vandaag op de homepage van vechtsport website Mixfight.

Als ik ooit nog iemand iets negatiefs over de vechtsportwereld hoor zeggen dan kom ik persoonlijk even bij ze langs 😉

Super bedankt. Jullie zijn TOPPERS!

Bericht Facebook 8 mei 2018

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailby feather

1e stamcel verjaardag

Vandaag is Ruby’s 1e stamcel verjaardag 🎉🎉🎉

Het is precies een jaar geleden dat ze bij Infusio Frankfurt de SVF behandeling onderging waarna ze haar eigen stamcellen via infuus terug kreeg en de reparatie en genezingsfase kon beginnen.

Dat was een zeer bijzondere en emotionele ervaring waar ik toen uitgebreid over heb geschreven. Ik mocht voor de 2e keer het leven schenken, wat niet iedere moeder is gegund en ik heb daar nog geen moment spijt van gehad.

Het jaar is omgevlogen en ze is er nog niet helemaal maar er zijn al veel klachten verminderd of zelfs geheel verdwenen en ze heeft bijvoorbeeld sinds de behandeling NOOIT meer in haar rolstoel gezeten. Voor de SVF was ze extreem hulpbehoevend, kon niet zelfstandig lopen, had verschrikkelijk veel pijn en ik moest alles voor haar doen. Nu kan ze alles weer zelf en ook al is het niet alle dagen feest, het leven ziet er echt een stuk beter uit en de hoop dat het goed komt is weer terug.

We zijn Infusio en alle artsen en verpleegkundigen dan ook voor altijd enorm dankbaar voor wat ze voor Ruby en mij hebben gedaan. Ook omdat ze ons blijven ondersteunen en altijd zoeken naar manieren om de symptomen waar ze nu nog last van heeft, zo snel mogelijk te verhelpen zodat ze haar leven weer kan oppakken.

Genezen van een auto-immuun aandoening is een lang en ingewikkeld proces en vooral een kwestie van volhouden en door blijven gaan. Ook ons geduld wordt soms danig op de proef gesteld omdat het niet sneller gaat dan het gaat.

Maar het is niet anders en we blijven gewoon door gaan tot dat ze daar is waar ze zijn wil.

Ik ben echt reuze trots op haar en we hebben haar vandaag daarom extra verwend met een vegan en glutenvrije muffin en een mooie Swarovski ring die bij haar armbandje past dat ze precies een jaar geleden van opa en oma kreeg. Ook zij hebben veel bewondering voor hun enige kleinkind en wat ze allemaal moet doorstaan in haar jonge leven en verheugen zich er al op om straks weer allerlei leuke dingen met haar te kunnen doen!

Ik zal proberen weer iets vaker te posten om jullie op de hoogte te houden.

Facebook bericht 30 augustus 2018

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailby feather

Het centrale zenuwstelsel

Alweer veel te lang geleden dat ik iets over Ruby heb gepost. Ik had er eerlijk gezegd even helemaal geen zin in. Er gebeurt genoeg maar het is niet allemaal positief en om er thuis de moed in te kunnen houden heb ik me even afgesloten van social media. Dit wordt dus een beetje lange post 😉

Het is vandaag ruim 10 maanden geleden dat Ruby via SVF haar eigen vetstamcellen terug kreeg via een infuus. Dat was een bijzonder moment omdat ik dat zelf mocht doen en haar voor de 2e keer het leven mocht schenken 🎉 30 augustus lijkt een eeuwigheid geleden maar in feite is het niet zo lang als je bedenkt dat ze waarschijnlijk rond haar 6e of 7e is gebeten en de bacteriën dus ongeveer 15 jaar de tijd hebben gehad om haar lichaam te infiltreren en beschadigen.

De afgelopen 4 maanden waren duidelijk ‘minder’ dan de periode ervoor. Rond de 6 maanden begint namelijk de fase van neurologische reparatie. De vetstamcellen repareren alle schade die de bacteriën hebben veroorzaakt, tot in het centrale zenuwstelsel aan toe. Deze reparatie gaat gepaard met ontstekingsreacties en toename van histamine, ammonia en glutamaat.

De stamcellen gebruiken deze stofjes bij de reparatie en genezing. Vervelend effect hier van is dat ze je veel narigheid kunnen bezorgen, vooral in je hersenen. Hoofdpijn, duizeligheid, warrig, vergeetachtigheid, angsten, depressie, toename van darmklachten, uitputting en pijn in het lichaam horen daar bij.

Om je tijdens deze fase extra ondersteuning te bieden heeft Infusio het Home Care programma opgezet met supplementen die er voor zorgen dat je minder last hebt van deze stofjes. Ruby heeft deze supplementen heel lang niet willen gebruiken omdat ze haar lichaam de kans wilde geven het zoveel mogelijk zelf te doen. Maar vooral de histamine werd haar te veel en sinds ze de supplementen uit het programma gebruikt gaat het iets beter.
In combinatie met een anti-histamine dieet merkt ze dat het allemaal een stuk dragelijker is.

Haar hoofdpijn is iets verminderd maar haar energie is nog steeds ver te zoeken. Af en toe heeft ze last van tintelingen en gekke stroomstootjes in haar armen en benen wat duidelijk wijst op neurologische genezing. Of er zit ineens een hele strakke band om haar pols die verschuift van de ene naar de andere plek. Ook heeft ze over haar hele lichaam weer heftige en bizarre stuiptrekkingen waar na ze bezweet en met hoge hartslag op de bank ploft. Deze aanvallen zijn intensieve workouts en daar moet ze dan ook echt van bijkomen.

De dagen dat ze totaal uitgeput is en bijna de hele dag slaapt of in bed ligt zijn talrijk. Dan voelt ze zich ‘zwaar’ en is alle kracht uit haar gezogen. Ze geeft hier gewoon aan toe omdat ze weet dat het bij het genezingsproces hoort en dat het de volgende dag weer totaal anders kan zijn. Uit een bloedonderzoek bleek dat haar schildklier iets te langzaam werkt maar de medicatie die ze heeft geprobeerd werkt averechts dus is ze overgestapt op de natuurlijke methode met vloeibare jodium en zeewier. Hopen dat dat haar iets meer energie geeft.

Op de goede dagen is ze actiever dan vroeger. Nog wel alleen in huis want naar buiten gaan en onder de mensen zijn is vaak net even te veel. De duizeligheid is minder maar maakt haar nu nog te onzeker. Ze heeft het op zich genomen het huis flink op te ruimen en ze is bezig geweest alle kasten leeg te halen en schoon te maken. Ik heb al meerdere zakken vol oude kleding naar de kleding bak gebracht en ook serviesgoed en andere rommel die we niet gebruiken is het huis uit gewerkt. Dit is voor mij een hele fijne bijwerking 😉

Wat verder overduidelijk is verbeterd zijn haar zicht en geheugen. Ze heeft in de laatste maand al zeker 4 boeken gelezen en dat terwijl ze jarenlang niet in staat was om ook maar één letter te lezen! Daar door heeft ze ook nooit eindexamen kunnen doen en werd ze van school gestuurd zonder diploma. Wat haar destijds enorm kwaad maakte omdat ze er echt helemaal niets aan kon doen en ze altijd braaf haar huiswerk deed en goede cijfers haalde.

Omdat haar ogen en hoofd erg veel pijn deden en ze heel veel last had van ‘Brainfog’ kon ze zich absoluut niet focussen op teksten. Het idee van lezen alleen al bezorgde haar jarenlang vreselijke migraine en stress. Dat is totaal veranderd. Ze besteld boek na boek op internet en leest ze binnen een paar dagen helemaal uit. En het zijn niet de minste boeken; The biology of belief, Sapiens, Renegade health, The four agreements…Allemaal Engelstalig en over gezondheid, het menselijk lichaam en natuurlijke (huid)verzorging. Ze is zich aan het inlezen over onderwerpen die haar erg interesseren en waar ze straks iets mee wil gaan doen. Zo probeert ze van de nood een deugd te maken

Omdat Ruby nog steeds niet gefotografeerd of gefilmd wil worden heb ik een plaatje van het centrale zenuwstelsel bijgevoegd om duidelijk te maken dat dit een enorm wijdvertakt systeem is en dat je zult begrijpen dat als hier schade zit dit enorm lang kan duren voordat het gerepareerd is. Zeker als er op meerder plaatsen schade is wat bij de meeste patienten het geval is. Volgens de arts van Infusio kan dit proces 10 tot 15 maanden in beslag nemen dus Ruby heeft nog even te gaan. Het zal uiteindelijk vanzelf minder worden wanneer de schade is gerepareerd en haar immuunsysteem tot rust is gekomen. Naar dat moment kijken we allebei erg naar uit!

Hele fijne dag

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailby feather

5 Dagen Detox Protocol

De darmspoelingen met groene koffie die Ruby 6 dagen achter elkaar heeft gedaan, waren ter voorbereiding op een 5 daags Detox Protocol dat ik ontdekte tijdens het volgen van een ‘Do It Yourself Detox Summit’. Omdat het ‘maar’ 5 dagen duurt en vooral gericht is op het uit het lijf drijven van schimmels en parasieten, dachten we allebei dat dit de moeite van het proberen waard zou zijn. Vandaar dat Ruby ter voorbereiding eerst een aantal dagen darmspoelingen heeft gedaan, met als doel haar lever en gal beter te laten werken om tijdens de detox het vrijgekomen gif zo snel mogelijk het lichaam uit te kunnen werken.

Je kunt het heel makkelijk zelf doen. Vooral omdat het maar 5 dagen duurt is het zeer overzichtelijk. Ook als je je niet goed voelt, kun je dit protocol, met een klein beetje hulp, makkelijk zelf doen.

Voor Ruby heeft het zeker al een beetje effect gehad. De 1e dag vond ze het zwaarst omdat haar lichaam sterk reageerde op de GI Detox. Dat werd de dagen daarna al minder en aan het einde van de week had ze er bijna geen last meer van. Ze merkte wel dat er troep uit haar lichaam kwam. Niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel heeft ze dingen los kunnen laten. En ze had duidelijk veel meer energie want ze liep de hele dag te kwetteren, net als vroeger toen ze klein was en ze, vanaf het moment dat ze wakker was als een zingende babbelbox door het huis heen ging. Ik moest nu af en toe zelfs vragen of ze alsjeblieft even haar mond kon houden omdat ik moe werd van dat eindeloze geblaat. Dat was lang geleden dat ik dat heb gezegd 😉

In het begin had ze last van haar huid maar ook die ontgiftingsreactie werd al snel minder. Na een paar dagen darmspoeling kreeg ze iets meer energie en bleef ze zomaar de hele dag wakker, terwijl ze de afgelopen weken en maanden zo verschrikkelijk uitgeput was dat ze iedere middag minimaal 3 uur moest slapen. Dat was nu niet nodig. Ze ging wel nog liggen met de oogjes dicht, maar ze had geen behoefte meer om te slapen. Dit heeft zich doorgezet tijdens de detox toen ze zich niet alle dagen even goed voelde maar wel de hele dag wakker kon blijven. Even afwachten hoe het zich nu verder ontwikkeld.

Het Protocol

*Drink iedere ochtend eerst een groot glas gefilterd lauwwarm water en slik de GI Detox. Daarna activeer je het lymfatisch systeem met een 5 minuten durende ‘dry brushing’ sessie. Belangrijk om de ontgifting te ondersteunen.

*Een uur later maak je de GROENE DETOX SAP:

Een flinke hand biologische spinazie, een handje biologische koriander en 1 lime. Laat alles een half uurtje in water met een flinke eetlepel baking soda liggen om zoveel mogelijk beestjes en ander vuil er af te weken. Doe alles in de slowjuicer. De lime met schil en al. Vul het sap aan met 350ml gefilterd water en drink.

**(Lees voor de rest van het protocol en de supplementen Ruby’s samenvatting op het briefje in de foto).

*Probeer iedere dag minimaal 10 minuten te mediteren en als je het kunt een flink stuk te wandelen. Lukt dit niet doe dan ademhalingsoefeningen.

*Verban alle suiker(s), gluten, zuivel, vlees, vis, eieren en alcohol uit je dieet.

*Vermijd zoveel mogelijk andere toxische stoffen en zware metalen die in verzorgingsproducten, make-up en schoonmaakproducten kunnen zitten.

*Tijdens een detox is het raadzaam je spijsverteringsstelsel zoveel mogelijk rust te geven door voornamelijk sappen en soepen te nuttigen. Drink ook veel verse gember thee om je lichaam op temperatuur te houden.

Op de foto alle supplementen die de bedenkster, natuurgeneeskundige Bridget Danner, met zeer veel zorg heeft uitgezocht. De focust ligt niet alleen op het uitdrijven van schimmels, parasieten en giftige stoffen maar ook op het herstellen van de darmflora, de mitochondriën en het natuurlijke slaapritme.

(Wij hebben al deze producten online besteld bij Ergomax, Life Extension en Unlimited Health).

Na deze 5 dagen detox heeft Ruby weer 2 dagen een darmspoeling gedaan.

Nu heeft ze 2 dagen rust zodat ze zich kan voorbereiden op de MRI van haar buik op dinsdag. Daarna hoopt ze weer een paar dagen te kunnen ontgiften omdat ze eind van deze week ongesteld moet worden en ze zo hopelijk de pijnklachten op een natuurlijke manier kan helpen verminderen. Als ze tenminste niet al aan de diazepam moet omdat de pijn te hevig is. Na haar menstruatie gaat ze nogmaals een paar dagen darmspoelingen en een 5 daagse detox doen.

Fijne dag! 🍀

Bron: DIYDETOXSUMMIT van Bridget Danner

Facebook bericht 8 juli 2019

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailby feather

Darmspoeling

Gisteren heb ik in een post verteld over de koffie klysma’s die Ruby 6 dagen achter elkaar heeft gedaan, om het ontgiftings proces in haar lichaam te helpen ter voorbereiding op het 5 detox protocol waar ze nu mee bezig is. Ik zal er iets meer over vertellen en waarom dat belangrijk is voor het genezingsproces.

Ik ben zeker geen detox expert maar met mijn achtergrond als orthomoleculair voedingsdeskundige weet ik natuurlijk wel iets over het ontgiftingsproces in het lichaam en hoe belangrijk dat is om gezond te worden en blijven. Daarom heb ik de afgelopen weken honderden video’s* bekeken en summits gevolgd van specialisten die hier al jaren mee werken om mijn kennis te ‘upgraden’. Als je chronisch ziek bent is het een hele toer om er achter te komen wat er precies met je aan de hand is. Vaak is het zeer complex en is er ook niet 1 reden maar een optelsom van vele factoren en omstandigheden zoals bijvoorbeeld ook je genetische opmaak, die er de reden van zijn dat je uiteindelijk crashed.

Dat is ook de reden dat genezen van een chronische aandoening ingewikkeld is en dit alleen lukt met een multisysteem behandeling. Belangrijk is dat de stappen die je zet om te genezen, elkaar in goede volgorde opvolgen. Daar gaat het natuurlijk heel vaak mis, maar aangezien we hier al een aantal jaren mee bezig zijn, en ze bij Infusio Frankfurt absoluut een heel stuk verder is gekomen, wordt het in Ruby’s geval steeds duidelijker wat de volgende stappen voor haar zijn en ook wat ze daar zelf aan kan doen.

Omdat we nu al een tijd thuis zijn waarbij Ruby veel moet ‘wachten’ op afspraken en onderzoeken, en ik zag dat ze langzamerhand weer slechter werd, niet alleen lichamelijk maar ook mentaal, hebben we samen besloten een milde detox te doen. Niet alleen om nog aanwezige beesten en giftige stoffen weg te spoelen, waardoor ze zich beter zal gaan voelen, maar ook om haar te empoweren dat ze, behalve alles wat ze al doet zoals meditatie, oefeningen en rood licht therapie, nog meer zelf kan doen om zich beter te voelen. Ze kan nu namelijk niet naar buiten om lange wandelingen te maken of thuis bezoek ontvangen. Samen een programma opstellen en uitzoeken en plannen hoe ze dat kan doen, kan ze wel en vindt ze ook leuk.

Om de detox goed te kunnen laten slagen dien je eerst darmspoelingen te doen, het liefst met groene koffie. De koffie prikkelt je lever om meer gal te produceren die via de galblaas in je darmen terecht komt en helpt met je voedsel beter te verteren. Gal speelt ook een rol bij het ontgiften en verwijderen van parasieten.

De lever is het belangrijkste ongiftingsorgaan en dus cruciaal voor een goede gezondheid en een succesvolle detox. Door de koffie klysma’s zal je lever meer glutathion gaan produceren, wel 600 – 700% meer dan normaal. Glutathion is belangrijk om de darmwand gezond te houden en heeft ook een pijnstillende functie in het lichaam. De lever van chronisch zieke patiënten werkt vaak niet meer goed, waardoor het ontgiftingsproces en de aanmaak van glutathion sterk verstoord is en veel klachten veroorzaakt. Het is in de afgelopen 2 jaar behoorlijk verbeterd bij Ruby maar nog lang niet zoals het moet zijn. Ze kan op het gebied van ontgifting nog steeds extra hulp gebruiken.

De koffie heeft niet alleen een stimulerende werking maar reinigt ook de doorgang van de galblaas naar de darmen waardoor parasieten die zich daar hebben vastgezet en de doorgang belemmeren en er geen ‘verse’ gal meer in de darmen kan lopen, worden weggespoeld.

Doe je een detox programma zonder darmspoelingen, dan is de kans groot dat de gif- en afvalstoffen die vrij komen, in je darmen en bloedbaan terecht komen en er vervolgens niet uit worden gedreven omdat je lever en galblaas niet goed werken. In dat geval werkt een detox averechts en word je er zieker van.

De darmspoeling reinigt tevens de darmen, waardoor afvalstoffen niet onnodig lang in het lichaam verblijven. Aangekoekte resten verlaten het lichaam waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen. Het lichaam (huid, stofwisseling, spieren) kan zich herstellen. In veel gevallen is het nodig de darmspoeling te herhalen tot de kwalen verminderen. Het is veilig voor je darmen om te spoelen. Je darmflora wordt niet aangetast. Ook bij een onregelmatige stoelgang kan een darmspoeling veilig worden toegepast, mits dit geen dagelijkse gewoonte wordt, want darmen kunnen lui worden, de peristaltiek (natuurlijke darmbeweging) neemt af.

Hoe doe je dat, een darmspoeling?

Ten eerste heb je een klysma set nodig en als je een koffie klysma wilt doen, biologische groene (onbewerkte) koffie.

Benodigdheden:
Klysma set
Groene biologische koffie
Keltisch Zeezout
Bitterzout
Waterfilter
Binders zoals Bentoniet, Zeoliet of actieve kool (Norit)
Probiotica
Handdoeken en een zeiltje
Een vergiet om de ontlasting in op te vangen en iets om mee te roeren (ja echt!) zodat je goed kunt zien wat er allemaal uit je lichaam komt.

Zorg er voor dat je ruim de tijd neemt, privacy hebt en ontspannen bent. Zeker de 1e keer kan het een beetje een vreemde toestand zijn, een slang in je achterste waar je een liter gefilterd lauw warm water in laat lopen. Luister goed naar je lichaam! Als het aangeeft dat het teveel is of je gaat je onprettig voelen, stop dan en probeer het de volgende dag opnieuw.

Gebruik de 1e keer alleen gekookt lauwwarm gefilterd water om te kijken hoe je er op reageert. Als dat goed gaat kun je per liter 4 eetl. koffie en 4 eetl. Keltisch zeezout meekoken. Het water moet op lichaamstemperatuur zijn. Te koud water bezorgt je krampen, te warm kan de darmwand beschadigen.

Gaat het goed dan ga je een stapje verder en slik je een uur voor de spoeling een groot glas gefilterd water met een eetlepel bitterzout. Begin met een theelepel want dit kan hard aankomen. Een half uur voor de spoeling slik je 10 Norit of een handvol chlorella/spirulina pillen. Kies een binder waar jij je goed bij voelt. Dit herhaal je na de spoeling anders kan het losgekomen afval/gif je lichaam niet verlaten.

Je kunt de spoeling zittend op het toilet doen waarbij je de kan boven je hoofd ergens aan bevestigt. Ben je een pro dan doe je het liggend op je linker zij. Na het inlopen draai je je op je rechter zij zodat het water langs alle kronkels van de darmen kan lopen. Je kunt het tempo zelf bepalen met het kraantje dat op de canule zit. Als het niet in 1 keer lukt dan doe je het in 2 sessies en ga je tussendoor naar het toilet om je darmen leeg te laten lopen.

Na 10 – 15 minuten (is ons nog niet gelukt, op een gegeven moment heb je het gevoel dat je gaat ontploffen en moet je echt naar het toilet rennen) ga je nog even een minuutje op je rug liggen voordat je op de wc gaat zitten en het water uit je lichaam laat lopen. Je hoeft niet te persen. Het gaat allemaal vanzelf.

Naarmate je dit vaker doet zal je merken dat je het water steeds langer binnen kunt houden. Hierdoor bereikt de spoeling ook het hogere gedeelte van je darmkanaal waar vaak ‘oude’ ontlasting vast zit. Dit kan voor veel problemen zorgen en moet er uit. Ook als je gezond bent is het beter dat je je darmen preventief zo schoon mogelijk houdt.

Je mag een darmspoeling een aantal keer per jaar doen, maximaal 7 dagen achter elkaar.

Veel succes en veel plezier. Het is een heel avontuur en je zult versteld staan van wat er zich allemaal in je spijsverteringskanaal verborgen heeft gehouden 💩

In de volgende post zal ik het detox protocol met jullie delen 🍀

*Artsen en natuurgeneeskundig artsen die ik volg die gespecialiseerd zijn in chronische aandoeningen, virussen, parasieten, schimmelinfecties, auto immuun ziekten, darmspoelingen en ontgiften zijn:

Jay Davidson, Jonathan Otto, Jill Carnahan, Peter Osborne, Dietrich Klinghardt, Michael McEvoy, David Jockers, Jonathan Landsman, Todd Watts, Randy Michaux, Bridget Danner, Evan Brand, Christine Schaffner en Daniel Nuzum.

Meer informatie en bestellen van benodigdheden kan via lekker in m’n vel.

Facebook bericht 5 juli 2019

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailby feather

Update voortgang

Na de vorige ‘vrolijke’ post even een update over de afgelopen 2 weken.

*De verwijsbrief van de huisarts voor de neuroloog in het Erasmus is geweigerd. We ontvingen een brief van de neuroloog dat hij de verwijzing annuleerde omdat er niets in de brief stond wat een eventueel vermoeden van een auto immuun encephalitis bevestigde. Dat verbaasde me helemaal niets. De brief van de huisarts was inderdaad erg vaag en stond bovendien vol met feitelijke onjuistheden. Dat is dus een doodlopend spoor.

*Ik heb Ruby’s oude neuroloog gebeld om weer bij haar een afspraak in te plannen, zodat zij haar kan doorverwijzen voor bijvoorbeeld een zittende MRI. Het centrum waar zij werkt heeft jammer genoeg geen contract met Ruby’s zorgverzekeraar, dus heb ik aan de specialist in Duitsland een verwijsbrief gevraagd zodat alles 100% wordt vergoed. Dat lijkt misschien niet zo belangrijk maar in het geval van dure onderzoeken kan 20% eigen bijdrage nog aardig oplopen en aangezien de stichting bijna leeg is, wil ik dat risico niet nemen. We hebben de verwijzing nog niet ontvangen.

*De uitslag van het urine monster dat in Amerika bij Great Plains Laboratory wordt getest op 40 typen mycotoxines komt over een dag of 10. Dan weten we óf en welke schimmelinfecties haar al die tijd klachten hebben bezorgd.

*Het bloedonderzoek om haar nierfunctie te checken was goed. Volgende week dinsdag heeft ze een afspraak om een MRI van haar buik en bekken te laten maken. Dat moet wel met flink wat diazepam, oordoppen en slaapmasker want anders zal haar lichaam heftig gaan bewegen door het licht en lawaai van het apparaat. Ze mag er met haar voeten eerst in, dus hopelijk zorgt dat er voor dat ze minder last heeft van alle triggers. Ik hoop dat het gaat lukken zodat we eindelijk de oorzaak van haar heftige pijnen voor en tijdens haar menstruatie kunnen vinden. En dat er iets aan gedaan kan worden.

*Ondertussen zijn we bezig om haar lichaam zoveel mogelijk te reinigen van (retro)virussen, schimmels, bacteriën en parasieten. Daarom heeft ze vorige week iedere dag haar darmen gespoeld met een koffie klysma. De 1e dag met alleen gefilterd lauw warm water om het uit te proberen. Dat ging boven verwachting goed. De dagen erna met groene koffie en Keltisch zeezout. Eigenlijk moest ze een uur van tevoren een groot glas water met een eetlepel bitterzout drinken, om ook haar dunne darm te ontgiften en haar galblaas te prikkelen, maar daar reageerde ze erg slecht op. Ze werd binnen een paar minuten misselijk en kreeg enorme hoofdpijn. Dat is uiteraard een teken dat er nog steeds iets goed mis is daar. Ik heb zoals altijd meegedaan om haar te ondersteunen, maar had geen last van het bitterzout. Na de detox week gaat ze in het weekend weer een koffie klysma doen en dan probeert ze het met een halve theelepel bitterzout. Het is belangrijk dat ook haar dunne darm ontgift en dat haar galblaas weer normaal gal kan uitscheiden om vetten te verteren. Parasieten kunnen zich verstoppen in het uitscheidingskanaal van de galblaas waardoor er geen gal in de maag en dunne darm kan stromen.

De klysma’s hebben er voor gezorgd dat er al flink wat ongenode gasten uit haar darmen zijn gespoeld. Ze vond veel leverbotjes (liver flukes), parasieten en ook veel slijm. Ze heeft er uitgebreid in staan roeren en er foto’s van gemaakt maar die zal ik jullie besparen op de vroege ochtend 💩💩💩

Naarmate de week vorderde ging haar ontlasting er beter uit zien en werd het ook makkelijker om het water langer binnen te houden. Ze merkte dat de pijn in haar lichaam en met name haar voetzolen, sterk verminderde. Dit komt doordat de groene koffie de lever stimuleert meer glutathion aan te maken. Een sterke natuurlijke pijnstiller. Aan het einde van de week kon ik haar voeten, die ik jarenlang bijna niet aan kon raken zo gevoelig waren haar voetzolen, masseren zonder dat het pijn deed.

*Na de koffie klysma week is ze afgelopen maandag begonnen met een 5 daags detox programma met speciale supplementen. De 1e dag was zwaar, gisteren ging het al een stuk beter. Ze merkt wel dat ze nog moe is na 6 dagen klysma’s doen maar dat haar lichaam over het geheel wel al iets beter aanvoelt.

In mijn volgende posts zal ik de koffie klysma’s en het detox programma uitgebreid beschrijven. Wat het inhoudt en waarom het belangrijk is dit te doen.

Fijne dag 🍀

Facebook bericht 4 juli 2019

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailby feather

Tegenwerking artsen

Afgelopen weken zaten weer vol met verrassingen op het medische front. Ik lijk ondertussen wel een medisch management bureau. Zoveel afspraken, verwijsbrieven, emails en telefoontjes heb ik gemaakt en afgehandeld. Niet allemaal even succesvol want ‘het zorgsysteem’ in Nederland is er natuurlijk niet voor de patiënt, maar voor de portemonnee van de zorgverzekeraar.

Een korte opsomming:

*De verwijsbrief van de huisarts voor de neuroloog in het Erasmus Ziekenhuis die is gespecialiseerd in Autoimmune Encephalitis, heeft tot nu toe nog niks opgeleverd. Ze hebben deze al een maand geleden ontvangen en ik heb al 4 keer gebeld om te vragen hoe het er mee staat, maar krijg iedere keer te horen dat het ‘in behandeling’ is.

*De verwijsbrief van de specialist uit Duitsland voor onderzoek en behandeling op de afdeling infectieziekten in de VUmc, na de miskleun in Nijmegen, heeft ook nog geen zoden aan de dijk gezet. Aangezien begrijpend lezen kennelijk niet tot het takenpakket hoort, van om het even welke arts dan ook, kregen wij de aanvraag weer retour met de opmerking dat Ruby naar het AMC moet om daar de Borrelia infectie te laten behandelen. Dat ze in de VU verder niets voor haar kunnen doen.

*De huisarts weigert om Ruby nog langer pijnmedicatie voor te schrijven omdat ze vindt dat ze er suf van wordt. Hoe ze dat denkt te weten is ons een raadsel, want ze heeft haar in het laatste jaar zeggen en schrijven maar liefst 1 keer in levende lijve gezien. De reden dat Ruby deze medicatie slikt ( 2,5 – 5 gram Diazepam) is vanwege het feit dat het in 13 jaar tijd de enige pijnstiller is die tijdens haar zeer pijnlijke menstruaties enigszins werkt. Maar ook alleen in combinatie met 1000mg paracetamol en 800mg ibuprofen. Alle gynaecologen die ze in al die jaren heeft gezien, hebben na meerdere onderzoeken nooit een oorzaak voor de pijn kunnen vinden en alles wat er voorradig was om haar maandelijkse klachten te beïnvloeden heeft Ruby geprobeerd. Niets werkte. Ze werd overal enorm ziek van. Ook van de anticonceptiepil. Maar niet van de diazepam die ze van de specialist in Duitsland kreeg voorgeschreven om de stuiptrekkingen te onderdrukken en waarvan ze merkte dat het ook pijnstillend werkte tijdens haar menstruatie.

Het is het enige reguliere medicijn dat ze slikt en dat ze heel voorzichtig doseert want ze vindt het helemaal niet fijn om het te moeten gebruiken. Tegen de dagelijkse zenuwpijnen die ze al 10 jaar heeft slikt ze bijvoorbeeld helemaal niets.

De huisarts is het hier ineens niet meer mee eens en reageerde in haar antwoord op mijn vraag voor een herhaalrecept met de woorden:

‘Voor die menstruatie klachten moet ze maar een andere oplossing zoeken… ‘

Goede nieuws is dat ze al haar botte onbeschofte opmerkingen via de mail communiceert en dat ze straks een dikke vette klacht op haar bureau krijgt omdat ze niet alleen onbeleefd is, maar ook voor de zoveelste keer weigert zorg te leveren, eerdere afspraken negeert en mails duidelijk niet goed leest.

*Alle huisartsen die ik tot nu toe heb benaderd met de vraag of Ruby welkom is in hun praktijk, reageren daar zeer negatief op. Chronisch ziek? Behandeling in Duitsland? Bloedonderzoek uit Duitsland? Uhm Nee, daar kan ik niet mee werken. Ik geloof niet in een holistische aanpak en werk alleen met goedgekeurde laboratoria en artsen in Amsterdam 🙁

Er is nog 1 optie. Een holistische huisartsenpraktijk op de Weteringschans. Fingers crossed.

*De enige artsen die haar blijven ondersteunen zijn die van Infusio. En wonder boven wonder haar gynaecoloog van het WomensHealthCare Center in Buitenveldert. Dr. Rang is uiterst behulpzaam en heeft zo snel mogelijk een 2e verwijsbriefje geschreven om een MRI te laten maken van Ruby’s buik. Dat kon tot nu toe niet omdat ze niet stil kan liggen vanwege de spasmen, maar nu ze diazepam heeft kan dat wel. Dr. Rang zei dat dit geen enkel probleem is en dat ze het vooral moet slikken zolang de oorzaak niet is gevonden. Dus hopelijk lukt dat deze week. Dan weten we misschien ook meer over de oorzaak van al die heftige pijnen waar dan hopelijk ook iets aan gedaan kan worden.

*Voor de schimmelinfecties heb ik een Elisa urine test besteld in Amerika wat op het moment de beste test is om mycotoxines te laten testen. Kost klauwen met geld omdat het via Federal Expres expres dienst wordt verstuurd. Erg benieuwd wat daar uit gaat komen. Dat zal nog zeker 2 weken duren voordat we de uitslag krijgen maar zeer de moeite waard omdat het ons belangrijke informatie zal geven die we met de artsen in Duitsland kunnen bespreken.

*Klussen in huis ligt even stil maar ik ben ongeveer halverwege. De huiskamer en ook de badkamer heb ik helemaal opgeknapt. Ruby heeft van haar vakantiegeld van het UWV een nieuw matras en bed ombouw gekocht. Niet het bed dat ze graag wilde maar het was hoognodig. De schimmels dreven zowat haar oude matras uit dat denk ik bijna 30 kilo woog van al het vocht dat er in getrokken was in de afgelopen jaren. Ik heb ook maar meteen een nieuwe boxspring aangeschaft want daar was ik na 23 jaar ook aan toe. Ook heb ik een aantal andere spullen in huis vervangen om te proberen de lucht zo schoon mogelijk te houden. Dat lukt natuurlijk nooit helemaal maar alles wat we zelf kunnen doen, doen we.

Zodra we alle uitslagen hebben gaan we overleggen met Infusio Frankfurt om een plan van aanpak te maken om Ruby dan toch maar weer in Duitsland te laten behandelen, aangezien we hier geen ene jota verder komen. Dan moet ik wel weer eerst fondsen gaan werven, want de stichting is zo goed als leeg.

Stay Healthy en tot de volgende!

Facebook bericht 18 juni 2019

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailby feather

Het zorgsysteem faalt

Het zijn een paar pittige maanden geweest. Ruby’s symptomen werden erger en erger waardoor ze zo ziek werd dat ik niet alleen de huisarts langs heb laten komen (zinloos) maar ook de ambulance heb gebeld. Vooral de stuiptrekkingen waren verschrikkelijk en na wekenlang nonstop alle kanten te zijn opgetrokken kon ze er niet meer tegen. In combinatie met de extreme uitputting, pijn, benauwdheid, duizeligheid, eenzaamheid en isolatie werd ze slechter en slechter. Het werd een onhoudbare situatie.

Toen de ambulance broeders haar zagen schrokken ze zich rot en besloten direct om haar mee te nemen voor opname. Ze hadden haar eerst, met enige moeite omdat ze zo heftig bewoog en geen bloeddruk en hartslag konden meten, via een infuus volgespoten met Midazolan. Dit is een middel tegen epilepsie. Ze raakte steeds buiten bewustzijn en stopte ook met ademen waardoor het er op leek dat ze een epileptische aanval had. In het ziekenhuis bleek na onderzoek dat hier geen sprake van was. Wat dan wel de oorzaak was van de spasmen en het wegvallen was de dienstdoende arts in het OLVG niet duidelijk. Hij adviseerde in zijn rapport aan de huisarts dat ze naar de SOLK poli moest (ZUCHT).

Een positief puntje van de opname was de Midazolan. Voor het eerst kreeg ze iets dat haar lichaam kalmeerde. De schokken verdwenen niet helemaal maar ze kon in ieder geval een beetje ontspannen en normaal ademhalen. Aangezien we nog Diazepam in huis hadden, dat ze al een tijdje gebruikt als pijnstiller tijdens haar heftige menstruaties, is ze na thuiskomst 5mg per dag gaan slikken. Dit helpt gelukkig en sindsdien heeft ze dan ook geen last meer gehad van de super heftige en pijnlijke stuiptrekkingen. Het geeft een beetje rust en ook scheelt het veel energie.

Het bezoek aan het ‘schimmelexpertisecentrum’ van het Radboudumc in Nijmegen was één grote farce. We hebben 3 uur in de auto gezeten voor een gesprekje van 15 minuten dat net zo goed via de telefoon had gekund. De arts heeft haar niet eens onderzocht want hij zag geen enkele aanleiding voor een schimmelinfectie zoals Aspergillus, wat in haar bloed gevonden was. Want, zo zei hij, als je een Aspergillus infectie hebt, dan lig je op de IC. Van chronische schimmelziekte, mycotoxines of CIRS had hij nog nooit gehoord.

Waarom hij een doodziek kind 3 maanden laat wachten en dan helemaal naar Nijmegen laat rijden, om haar dit te vertellen, is ons een raadsel. Als hij ons dat meteen had laten weten toen ik hem de bloeduitslagen heb opgestuurd met uitleg over haar situatie, hadden we niet al die tijd zinloos gewacht maar waren we ergens anders naar toe gegaan om haar te laten behandelen. We waren echt woest en het leek even alsof we 10 jaar terug in de tijd waren, toen Ruby net ziek werd en we van het kastje naar de muur werden gestuurd.

Ik weet dat we niet de enigen zijn maar het is echt om gillend gek van te worden, het zorg systeem in Nederland 🙁

Gelukkig is het medisch team van Infusio Frankfurt ons al die tijd blijven ondersteunen en helpen met verwijsbrieven en mogelijkheden voor onderzoek en behandeling. Mede omdat ze ervan overtuigd zijn dat Ruby niet alleen Lyme had maar dat daar onder in ieder geval schimmelinfectie ziekte (CIRS) en hoogstwaarschijnlijk ook een auto-immuun encephalitis en wellicht zelfs een probleem met haar nekwervels zit. Dit moet natuurlijk allemaal eerst uitgezocht worden om het zeker te weten en een gepaste behandeling te kunnen starten. Het is echter super frustrerend dat je in dit land hemel en aarde moet bewegen voor een bewijsbriefje en dan nog eens maanden moet wachten op een afspraak met een specialist, die je dan vervolgens vaak onverrichter zake naar huis stuurt omdat hij het niet eens is met de bevindingen van de specialisten in Duitsland.

Verrassend genoeg vond de huisarts de optie van AIE plausibel en zij heeft vrij snel een verwijsbrief gestuurd naar een specialist in het Erasmusmc in Rotterdam, dr. M. Titulaer. Dat is ondertussen alweer 3 weken geleden en we hebben nog steeds geen datum voor een afspraak. Ondanks dat ik er al een paar keer achter aan gebeld heb.

Voor de schimmelinfecties werden we na ons avontuur in Nijmegen door Infusio doorverwezen naar het Infektiologikum dat ook in Frankfurt zit. De arts had met hen gebeld en de situatie uitgelegd en ze was er van harte welkom. Tenminste, totdat ik zelf belde om te vragen hoe lang de afspraak zou duren in verband met boeken van een hotel etc, en ik werd doorverbonden met de behandelend arts van de kliniek. Toen kreeg ik de wind van voren want waar haalde ik het idiote idee vandaan dat mijn dochter naar Frankfurt moest komen voor een behandeling, terwijl er in Amsterdam een fantastisch infectiologen team was. Ik werd beschuldigd van ‘clinic hopping’ en hij ging daar zeker niet aan mee doen. Ze had geen schimmelinfectie want het bloedonderzoek dat Armin Labs had gedaan was onzin. Naar zijn mening was dit laboratorium crimineel en als het aan hem lag hielp hij ze het liefst vandaag nog naar de afgrond.

Hele vreemde reactie, zeker gezien het feit dat Armin Labs in de week ervoor door de Duitse gezondheidsraad was toegevoegd aan een hoog aangeschreven lijst van de 100 beste artsen en laboratoria in Duitsland. Het medisch team van Infusio was ‘speechless’ toen ik ze dit vertelde en dat het ‘Infektiologikum’ helaas geen optie meer was. Als iemand van plan was hier naar toe te gaan: U bent bij deze gewaarschuwd! 😉

Nu is het wachten op de afspraak in het Erasmusmc, een verwijsbrief van de specialist uit Duitsland voor het infectiecentrum van de VU en de uitslag van een Elisa urine test naar mycotoxines die ik heb aangevraagd in Amerika. Want ik ga niet stilzitten terwijl diverse artsen zich verschuilen achter regeltjes en protocollen waardoor ze Ruby niet hoeven te testen en behandelen.

Ik heb in de afgelopen tijd veel in huis veranderd en volgende week begint Ruby met een speciaal ‘mold detox protocol’ waar ik in één van de volgende blogs meer over zal vertellen. Deze post is zo al lang genoeg 🙂

Tot de volgende.

Fijne dag!

Facebook bericht 6 juni 2019

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailby feather