Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Post op consult

Vandaag had Dr.Henderson gelukkig geen spoedoperatie en kon hij Ruby eindelijk weer zien en onderzoeken of alles goed gaat met haar. De laatste keer dat hij haar had gezien was op woensdag 19 mei. De dag dat ze ontslagen werd uit het ziekenhuis.

Hij was opnieuw erg onder de indruk van haar snelle herstel en hoe anders ze er nu uitziet. Ze is een paar centimeter langer dan voor de operatie en hij zag ineens dat ze brede schouders heeft. Ook gaf hij haar een mooi compliment. Van alle EDS patiënten die hij tot nu toe heeft geopereerd, en dat zijn er meer dan 1000 waaronder prima ballerina’s en Miss’en, had zij de allermooiste houding. ‘Most perfect posture’ 🏆

Van de bijna 50 verschillende symptomen waar Ruby bijna 15 jaar mee heeft rond gelopen, is een groot deel (aanzienlijk) verminderd of zelfs verdwenen. Hij kan er niet over uit omdat ze ook in de EDS gemeente een zeer aparte patiënt was. Daarom is hij extra blij voor haar en super trots dat de operatie zulk goed resultaat heeft.

Ze moet de komende 6 – 12 maanden extra goed op haar houding en gezondheid blijven letten en er voor zorgen dat ze geen gekke dingen doet die de fusie zouden kunnen beschadigen. De nekkraag hoeft ze alleen ‘ s nachts en tijdens het reizen te dragen omdat haar nekspieren sterk genoeg zijn. Uit de Urodynamics blijkt dat Ruby ook het Tethered Cord syndroom heeft maar hij wil wachten met opereren tot we weer terug zijn voor controle, in november. Het zou kunnen dat de klachten over een paar weken verergeren of juist weggaan. Dat moeten we even afwachten.

Over ongeveer 3 maanden moet ze een CT scan laten maken om te checken of alles goed heelt. Hopelijk kan dat in Nederland.

Na een paar stevige knuffels zijn we weer weggegaan. De volgende keer dat we hem zien en spreken zal online zijn via zoom. Best jammer want hij voelt als familie.

Behalve een fantastisch neurochirurg is hij echt een heel bijzonder mens en we zijn enorm dankbaar dat hij Ruby heeft geopereerd 🙏🙏🙏

33

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

2 reacties op “Post op consult

  1. Wat een mooie kleindochter hebben wij. Complimenten. Je hebt de houding van je moeder en ook wel van opa. Tot volgende week xxxxxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.