Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Drie maanden

Vandaag is het 3 maanden geleden dat Ruby is geopereerd. Gisteravond had ze haar 2e post-op Zoom consult met Dr.Henderson. Voor dit consult had ze vorige week via de huisarts, een CT-scan laten maken in het OLVG zodat hij kan zien of de fusie goed geneest.

Gelukkig is dat zo. Hij was zelfs zeer tevreden over de resultaten tot nu toe en zei dat Ruby wederom al zijn verwachtingen overtrof. Het ziet er prachtig uit en zit precies zoals het moet (zie beeld). Hij ging er helemaal van glimmen, zo trots was ie op haar 🙂

Ruby heeft de afgelopen weken wel erg geworsteld met extreme uitputting waardoor ze weinig kon doen. Ook daar werd hij vreemd genoeg blij van omdat hij zei dat dat betekent dat haar lichaam aan het genezen is. Ze moest niet vergeten waar ze de afgelopen 12 jaar doorheen is gegaan en dat haar lichaam daardoor getraumatiseerd is. Het krijgt nu eindelijk de kans om tot rust te komen en te herstellen en dat kost veel tijd en energie.

Dat vindt ze moeilijk want ze wil heel graag verder met haar leven. Zeker nu ze fysiek meer ‘kan’, alhoewel dat de laatste weken door de vermoeidheid een stuk minder was. Het afbouwen van de diazepam lukte niet omdat de spasmen toenamen zodra ze op een bepaalde hoeveelheid mg kwam. En dat beangstigde haar omdat ze niet wil dat de fusie losschiet, wat helemaal niet kan maar als dat één keer in haar hoofd zit gaat dat er niet meer uit.

Dr.H. zei dat de spasmen, die nu alleen nog in haar schouders, nek en gezicht zitten, waarschijnlijk door teveel adrenaline komen en heeft een recept gestuurd voor een medicijn dat de opname van adrenaline blokkeert en iets om haar spieren te helpen ontspannen. Hopelijk kan ze daarmee van de diazepam af en als ze dan meer kan bewegen, hoeft ze die blokkers op den duur ook niet meer.

Ze heeft door de uitputting even alle apps van haar telefoon verwijderd zodat ze zich volledig op zichzelf en haar herstel kan focussen. Contact met anderen vond ze superfijn maar het kostte haar ook erg veel energie. Hopelijk kan ze dat straks weer oppakken.Over een paar weken spreekt ze Dr.H. weer om te evalueren hoe het met de nieuwe meds gaat.

Fijne dag! ❤

Het bruine materiaal dat tussen de fusie zit is vermalen bot (Bone graft) dat Dr.Henderson daar heeft geplaatst voor meer stevigheid. Hij vond dat zelf heel mooi om te zien 🙂
Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.