Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Zes maanden

Vandaag is het 6 maanden geleden dat Ruby in Amerika is geopereerd.

Alhoewel het de afgelopen maanden soms leek alsof er geen eind aan zou komen, zo langzaam gaat het herstel en zoveel geduld moet ze hebben, haar leven begint er langzamerhand anders uit te zien. Veel klachten zijn verminderd en sommige zijn zelfs weg. Ze kan weer lezen (en soms ook niet), puzzelen, zingen, wandelen (vaker niet dan wel, maar het kan), ze doet dansoefeningen en ze kan een half uur met meerdere mensen in een kamer zitten en een gesprek voeren. Gaat de ene keer beter dan de andere, maar dat was voor de operatie allemaal ondenkbaar.

Ze heeft nu een aantal keer een zoom consult gehad met dr H. die haar heel goed begeleid en iedere keer weer zegt dat ze het supergoed doet. Omdat ze nog steeds zo uitgeput is, heeft ze een bloedonderzoek laten doen waaruit bleek dat haar Cortisol veel te laag is. B12 en vit D waren goed maar aan de lage kant. Daarom is ze weer B12 gaan injecteren en schreef de arts Cortisol voor. Dat laatste ging niet goed. Ze kan niet tegen medicatie en de bijwerkingen waren zo heftig dat ze daar mee is gestopt. Nu slikt ze een natuurlijk supplement en dat lijkt te helpen.

Afbouwen Diazepam is ze mee gestopt. Dat kostte haar teveel energie.

Ze is wel nog erg duizelig wat heel vervelend is omdat ze graag naar buiten wil om te wandelen. En dat lukt daardoor niet. De arts heeft gezegd dat ze moet gaan zwemmen om spierkracht in haar bovenlichaam op te bouwen. Dat wil ze heel graag maar ook dat kan niet vanwege de QR code, die ze niet heeft. Daar moeten we dus een oplossing voor zien te vinden.

Dit jaar gaan we niet meer naar de USA. Dat vond dr.H. veel te vermoeiend en ook niet echt nodig. Hij wil minimaal een jaar wachten voor de 2e operatie omdat de nekoperatie invloed heeft op de rest van de wervelkolom en dus ook de TCS. Opereren doet hij liever niet, dus hij wil even afwachten hoe zich dat ontwikkelt.

We gaan dus pas volgend jaar april/mei. Als het dan tenminste ‘kan’ en ‘mag’.

Ik zal af en toe een update delen zodat jullie op de hoogte blijven.

Facebook bericht 17 november 2021

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.