Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Goed nieuws!

Vorige week heeft Ruby weer een Zoom consult gehad met Dr.Henderson. Ondanks dat ze nog steeds last heeft van de ontwenningsverschijnselen, wat hij helemaal niet raar vond, gaat het steeds beter met haar en was hij erg blij om dat te horen en zien.

Bijna alle klachten die werden veroorzaakt door de aandoeningen in haar nek, zijn verdwenen. Geen pijn meer in haar nek, hoofd, buik of andere delen van haar lichaam, geen heftige spasmen of stuiptrekkingen, geen last meer van licht en/of geluid (ze kan zonder zonnebril in de zon zitten), geen benauwd gevoel meer, geen slikproblemen, ze kan uren lezen, slaapt 8 uur nonstop en ze doet bijna dagelijks 30 – 45 minuten dansoefeningen. Het is niet iedere dag feest, maar het gaat echt stukken beter met haar.

Ook is ze een paar keer mee naar buiten geweest voor een lange wandeling waar ze erg van genoot. Lekker met haar blote voeten in het gras lopen en op haar rug naar de blauwe lucht staren zonder dat ze zich doodziek gaat voelen en 3 weken moet herstellen.

Volgende stap is nu, zodra ze geen last meer heeft van duizeligheid door de ontwenningsverschijnselen, om zelf dingen te gaan doen. Zoals wandelen, naar de winkels, met mensen afspreken en hopelijk ook weer danstrainingen volgen. Ook gaat ze trauma therapie volgen zodat ze de afgelopen 15 jaar kan gaan verwerken en om te leren omgaan met de medische PTSS, want daar heeft ze af en toe nog last van.

Omdat het lichamelijk zo goed met haar gaat, en ze helemaal geen pijn heeft in haar onderrug en benen, en ook de blaas- en plasproblemen verleden tijd zijn, heeft Dr.Henderson gezegd dat ze (voorlopig) niet hoeft te worden geopereerd. Hij gaat nu geen Tethered Cord release doen. De fusie/stabilisatie in haar nek heeft in haar geval de klachten van de TC dusdanig verminderd, dat hij een operatie nu niet nodig vindt. Wel raad hij aan om zo lang mogelijk haar hoofd zo recht mogelijk te houden, omdat ze ook in haar lagere nekwervels beschadigingen heeft en hij haar liever niet nog een keer wil opereren om ook die wervels te fuseren.

Dit was een hele opluchting voor Ruby want ze had er niet echt veel zin in om weer geopereerd te worden. Ze wil de afgelopen periode graag afsluiten zodat ze verder kan met haar leven als een gezond iemand, zonder aandoening(en).

Dat betekent dat wij dit jaar niet naar Amerika gaan. Hij vond het onzin dat ze zo’n lange vermoeiende reis moet maken alleen voor een controle consult en scans. Die kan ze ook in NL laten maken. Maar hij wil haar wel graag zien en omdat hij eind mei een paar dagen in Europa is, heeft hij gevraagd of ze dan naar hem toe kan komen. Dus dat gaan we doen. Begin mei heeft ze een afspraak in het OLVG om een CT scan van haar nek te laten maken.

Het betekent ook dat Ruby nu meer tijd heeft voor hulp bij de ontwenningsverschijnselen. Daarom zijn we gisteren naar een kliniek in Duitsland gereden om haar via infuus te helpen met ontgiften en haar lichaam ook te ondersteunen met opbouwende stoffen. De natuurgeneeskundig arts wilde eerst een uitgebreid bloed-, urine-, en ontlastingonderzoek laten doen zodat hij een goed beeld heeft van de huidige stand van zaken. Zodra de uitslagen er zijn neemt hij contact met haar op om een behandelprotocol door te spreken.

To be continued…..

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.