Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Toen je dacht dat het niet erger kon….

De afgelopen weken en dagen zijn een aaneenschakeling geweest van heel veel ellende met artsen die niet willen helpen en/of doorverwijzen. Dit heeft veel woede en verdriet veroorzaakt, zowel bij Ruby als bij mij. We dachten dat we alles al hadden meegemaakt maar dat bleek helaas een illusie. Ik kan maar gedeeltelijk vertellen wat er is gebeurd omdat we nog geen officiële klacht hebben ingediend, maar in grote lijnen is onderstaande wat er met de huisarts is gebeurd.

Op vrijdag 1 november was de huisarts, na 3 weken mailen en bellen, eindelijk bereid om langs te komen, naar aanleiding van de ‘voorlopige’ uitslag van de zittende MRI in Duitsland en een verwijsbrief voor de neuroloog. Daar had ik om gevraagd om Ruby te helpen met de spasmes die steeds erger worden en pijnstilling voor de zenuwpijnen die ze in heel haar lichaam voelt. Aangezien de huisarts haar geen pijnstilling wil geven zal dit dus via een neuroloog moeten. De Diazepam druppels die ze van de artsen in Duitsland heeft gekregen, helpen mondjesmaat dus ze heeft echt iets sterkers nodig om het vol te kunnen houden tot we weten wat precies de oorzaak is van alle ellende.

Dit huisbezoek begon meteen heel raar omdat de huisarts niet luisterde, kattig en onaardig was, Ruby’s antwoorden afkapte, door mij heen sprak als ik iets zei en me ook geen enkele keer aankeek. Het liep vervolgens totaal uit de hand en resulteerde er in dat ze Ruby zowel fysiek als mentaal mishandelde, waardoor Ruby een spasme aanval kreeg en de huisarts, in plaats van te helpen, haar telefoon pakte en haar (ongevraagd) begon te filmen. Dit was enorm pijnlijk om te zien. Vooral omdat de huisarts er nog een schepje bovenop deed door vragen te stellen en Ruby te commanderen tijdens de spasmen en dingen te zeggen als; ‘houd je hoofd eens stil’, ‘kijk eens naar links’, ‘gaat je schouder vanzelf omhoog of doe jij dat?’, ‘Ruby luister naar me!’, enz. enz. Het was echt te bizar voor woorden!!

Na ongeveer een minuut werd het me teveel en ontplofte ik bijna. Ik ben voor de telefoon gesprongen en heb gezegd dat ze onmiddellijk moest stoppen met filmen, dat het geen aapjes kijken was en dat we geen toestemming hadden gegeven om te filmen. Dat Ruby hulp nodig had, waar was ze in godsnaam mee bezig?? Ze reageerde daarop met geveinsde verbazing en antwoorde met een poeslief stemmetje; ‘Maar ik doe toch niets verkeerd?’.

Ik moest me enorm beheersen om haar niet te wurgen, maar dat lukte me omdat ik zag dat ze door ging met filmen. Dus ik heb afstand gehouden en heb haar zelfs niet uitgescholden. Dat heb ik gedurende 3 dagen erna gedaan 😉

Je zult begrijpen dat dit er enorm inhakte bij Ruby die zich gekleineerd en vernederd voelde en niet kon begrijpen dat een arts zich zo kan gedragen. Een arts hoort hulp te verlenen en je niet te mishandelen en vernederen. Het heeft een aantal dagen geduurd voordat ze dit emotioneel een plaatsje heeft kunnen geven. Ook omdat de stress al haar klachten verergerde en ik echt alle zeilen moest bijzetten om haar op de rails te houden.

We hebben al veel meegemaakt maar dit sloeg werkelijk alles. Uiteraard gaan we een dikke klacht indienen bij de KNMG want de arts heeft diverse regels overtreden.

Gelukkig heb ik in de dagen erna eindelijk een huisartsenpraktijk in de buurt gevonden die nog nieuwe patiënten aannam. Daar heeft Ruby zich ingeschreven en heeft ze volgende week een kennismakingsgesprek.

Overigens kregen we 2 dagen later de uitslag en diagnose van dr Gilete waar ik in een volgende post over zal vertellen. Naar aanleiding daarvan heeft de huisarts Ruby toen meteen doorverwezen naar een neuroloog in het OLVG waar we gisteren zijn geweest. Dat bleek overigens ook complete tijdsverspilling maar daar vertel ik de volgende keer over.

Dit was al genoeg ellende.

Fijne dag 🍀

Gedragsregels artsen

Facebook post 13 november 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.