Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Ziekenhuis Barcelona

Ziekenhuis Barcelona

We waren vier dagen in Barcelona om even weg te zijn van alle ellende en om te kijken of het lukte om Ruby wat energie en kracht te geven. Dat loopt echter totaal anders.  Na twee dagen heel rustig aan doen voelt ze zich steeds slechter. Ze kan niet slapen, is totaal uitgeput, depressief en heeft erg veel pijn.

Het lukt haar nog wel om even met me mee te lopen naar de Sephora die op vijf minuten afstand van ons hotel is. Dit was de eigenlijke reden om mee te gaan naar Barcelona want ze zag het al niet zitten, maar een grote make-up winkel die niet in Nederland is, dat helpt.

Na een kort bezoekje en een kleine wandeling over de Ramblas gaan we snel terug naar het hotel waar de hel losbreekt. Binnen de kortste keren is ze doodziek. Ze krijgt hoge koorts, gooit al haar eten er uit en gilt het uit van de pijn. Ik bel een arts die haar komt onderzoeken en constateert dat ze een acute gastro enteritis heeft. Hij geeft haar een injectie met pijnstiller en adviseert haar niets te eten en alleen water te drinken. Ook zegt hij dat als ze zich binnen een uur niet beter gaat voelen we naar het ziekenhuis moeten omdat ze al verzwakt is door de Lyme.

Omdat de pijnstiller helemaal niets doet en ze blijft overgeven bel ik een taxi om naar het ziekenhuis te gaan. Daar wordt ze gelukkig meteen geholpen en aan het infuus gelegd. Na onderzoek blijkt dat ze inderdaad een acute gastro enteritis heeft en ze krijgt meteen antibiotica en nog een pijnstiller.

Ik mag eigenlijk niet bij haar blijven maar ik weiger de kamer te verlaten met het excuus dat ze geen Spaans en Engels kan en dat ik dus wel moet blijven om te vertalen. Dat accepteren ze dus ik ga op een stoel zitten naast haar bed waar ik af en toe in slaap val.

De volgende ochtend doen ze nog wat testen en vinden ze dat ze goed genoeg is om weer naar het hotel te gaan. Omdat we onze terugvlucht hebben gemist ben ik de rest van de dag bezig een nieuwe vlucht te boeken wat uiteindelijk lukt. ’s Avonds vlieg ik terug met een kind dat nog steeds ziek en zwak is maar blij dat ze naar huis kan waar ze weer in haar eigen bed kan liggen en misschien een beetje kan slapen.

Barcelona zal moeten wachten tot ze zich beter voelt en terug kan komen om er echt van te kunnen genieten.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.