Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Kwart van de kinderen in Nederland is chronisch ziek!

Schokkende cijfers! Volgens een artikel in het NRC is ruim een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland chronisch ziek.

Persoonlijk denk ik dat het werkelijke getal hoger is. Er wordt in het artikel niet gesproken over andere chronische aandoeningen zoals ME/CVS, fybromyalgie, Lyme, reumatische artritis, diabetes, obesitas en kanker. Misschien dat ze wel zijn onderzocht en in de resultaten zijn meegenomen, maar ik kan deze nergens vinden.

Desalniettemin erg goed dat hier aandacht aan wordt gegeven. De politiek moet hier veel meer op inspelen en instanties moeten hun werkwijze veranderen. Deze kinderen en jongeren zullen naar alle waarschijnlijkheid de rest van hun leven met deze aandoeningen blijven kampen. Als ze tenminste in het reguliere circuit naar oplossingen blijven zoeken. Wat de meesten natuurlijk zullen doen.

Ook de gevolgen worden naar mijn idee behoorlijk onderschat.

Dit kan en moet anders. Al deze kinderen verdienen het om een ‘normaal’ en gezond leven te kunnen leiden waarin ze, net als iedereen, hun dromen kunnen waar maken. Met of zonder een beperking.

Facebook bericht 9 april 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.