Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Operatie uitgesteld

Wij zouden vandaag vertrekken naar Barcelona waar Ruby volgende week maandag, 23 maart, geopereerd zou worden in het Teknon Medical Center. Woensdag, donderdag en vrijdag stonden veel onderzoeken, testen en gesprekken gepland ter voorbereiding op deze ingrijpende operatie.

Helaas is alles tot nader orde uitgesteld. Spanje zit op slot. Het ziekenhuis is dicht. Alle IC’s worden momenteel bezet door Corona patiënten die in de rest van het land nergens meer terecht kunnen. Dit betekent dat risicovolle operaties, zoals die van Ruby, niet door kunnen gaan. Zij zou namelijk ook 1 – 2 dagen op de IC doorbrengen als onderdeel van het protocol. Dat kan nu niet.

Reizen met een chronisch zieke patiënt brengt bovendien grote risico’s met zich mee. Haar vervoeren naar een plek waar de situatie vele malen erger is dan hier, is op zijn zachtst gezegd, bijzonder onverstandig.

Wij zijn afgelopen donderdag en vrijdag al gebeld dat het hoogstwaarschijnlijk niet door zou gaan en aangezien de situatie in Spanje en hier sindsdien met de minuut verergerde, ben ik het hele weekend bezig geweest om onze reis te cancelen. Dat is uiteindelijk gelukt en we hebben van de KLM vouchers gekregen voor onze tickets die we kunnen gebruiken op het moment dat we wel kunnen gaan. Wanneer dat zal zijn is nu nog erg onduidelijk. Daar kan niemand iets over zeggen, maar het ziekenhuis gaat in ieder geval voor een periode van 8 weken dicht. Dat betekent voor Ruby dat ze nog minimaal 2 maanden moet doorbijten en volhouden. We hopen dat het lukt want de afgelopen maanden waren al erg stressvol en moeilijk en dat heeft een zeer negatief effect gehad op haar gezondheid. Haar klachten zijn verergerd dus ik hoop dat ze het volhoudt tot het moment dat we wel kunnen gaan.

Maar het is niet anders. Dit is zo’n bizarre situatie op zo’n grote schaal. Het is overmacht in de 10e graad. Voor iedereen. Want er zijn natuurlijk honderden zo niet duizenden andere patiënten die nu moeten wachten op een behandeling omdat de Corona patiënten, terecht, voorrang krijgen. Wij denken ook aan hen en wensen iedereen die in een vergelijkbare situatie zit heel veel kracht en sterkte toe!

Het enige ‘voordeel’ aan deze situatie is, dat we nu ook langer de tijd hebben om al het geld bij elkaar te krijgen want dat was nog niet helemaal gelukt. Alle geplande evenementen zijn ook uitgesteld maar gaan door zodra dit kan. Daar zal ik jullie ter zijner tijd van op de hoogte stellen.

Voor nu even time out en zorgen dat we vooral Ruby’s weerstand zo hoog mogelijk houden.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn en we weer een datum hebben horen jullie van mij.

Zorg goed voor jezelf en blijf gezond! 💚

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.