Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

– P e r s b e r i c h t –

Unieke samenwerking Extince, Def P, Def Rhymz, Heist-Rockah
    All Star Fresh én Candy Dulfer voor het goede doel

Amsterdam, 12 mei 2020 – Wat niemand ooit had verwacht is gebeurd. Rappers Extince ‘Spraakwater’en ‘Osdorp Posse’ Def P, hebben na een 20 jaar durende vete hun ruzie bijgelegd en zetten zich samen in voor het goede doel op een nieuwe single. Ook Def Rhymz, Heist-Rockah, All Star Fresh (King Bee), Missis L.A. aka Saskia Lie Atjam én niemand minder dan Candy Dulfer werken geheel belangeloos mee om via deze unieke collab onder de naam ‘Rap4Ruby’ zoveel mogelijk geld op te halen voor de levensreddende operatie van de 24-jarige Ruby. *Oorspronkelijke planning van de release was 5 maart maar door de Corona crisis werd deze uitgesteld. Ook de operatie die gepland stond op 23 maart jl werd door het ziekenhuis in Spanje gecancelled en zal nu naar alle waarschijnlijkheid in juli plaatsvinden.

Extince (Peter Kops) die al vele prijzen heeft gewonnen tijdens zijn bijna 25 jaar durende muzikale carrière, waaronder in 2018 een Edison oeuvreprijs, was diep geraakt door het verhaal van Ruby. In eerste instantie bood hij in een opwelling aan om de rechten van zijn allereerste hit ‘Spraakwater’ te verkopen. Daar werd massaal op gereageerd door andere rappers en muzikanten dat hij dat niet moest doen, maar dat ze wel wilden helpen. Zo werd het idee geboren om samen een nummer op te nemen waarvan de opbrengst ten bate komt van ‘Save Ruby’s Life’, de stichting die Ruby’s moeder heeft opgezet om de operatie en alle bijkomende onkosten voor haar dochter van te kunnen betalen.

Dit is nog nooit vertoond in de Nederlandse rapscene; diverse artiesten die met zoveel enthousiasme belangeloos aan één en dezelfde track werken. Het resultaat is een catchy nummer met een jaren 70 beat waarbij de rappers ieder op eigen karakteristieke wijze oproepen tot hulp. 

DMC mix kampioen All Star Fresh ‘Back by Dope Demand’ verbindt de raps met ouderwets goed klinkende scratches en wereldster Candy Dulfer zorgt met haar saxofoon voor een funky sound die de raps verbindt. Ook anderen uit de muziekwereld boden hun hulp aan waardoor het nummer niet alleen digitaal te downloaden zal zijn, maar binnenkort ook op vinyl verkrijgbaar is. Daarnaast zijn er diverse unieke items beschikbaar gesteld die zullen worden geveild, zoals een speciaal voor deze actie gemaakte graffiti op doek, waarvan de opbrengst ten bate komt van de stichting.

Wie is Ruby?
Ruby is 24 en al de helft van haar leven ziek thuis. Een erfelijke bindweefsel aandoening (EDS) heeft in combinatie met Myalgische encefalomyelitis/ Chronisch vermoeidheidsyndroom, ernstige instabiliteit in haar hoge nekwervels veroorzaakt. Ruby’s nekwervels zijn daardoor niet sterk genoeg om haar schedel goed te ondersteunen. Dit heeft geleid tot beknelling van de hersenstam, halsader en ruggenmerg met neurologische schade en veel klachten tot gevolg. De aandoening is progressief. De enige kans op een ‘normaal’ leven, is een ingrijpende operatie waarbij de bovenste nekwervels kunstmatig worden vastgezet om haar schedel te ondersteunen. Zonder deze operatie zal ze een langzame en pijnlijke dood sterven.

De aandoening is in Nederland onbekend. Daarom wordt er niets vergoed. In Europa is slechts 1 neurochirurg die hierin is gespecialiseerd; Dr. Gilete van het Medisch Centrum Teknon in Barcelona. Totale kosten €85.000,-. Een bedrag dat de alleenstaande moeder van Ruby niet kan betalen.

Via crowdfunding heeft zij al 63K opgehaald. Maar er is nog €22.000,- nodig voor de operatie die nu (onder voorbehoud) staat gepland voor medio juli. Rap4Ruby is speciaal opgericht om Ruby en haar moeder te helpen dit doel te bereiken.

De single is te downloaden in ruil voor een donatie op: https://saverubyslife.nl/rap4ruby. Daar is ook de video te zien, gemaakt door Zoo-Elements. Voor de vinyl liefhebbers hebben we een bijzondere release samengesteld in samenwerking met platenlabel Dutch Gems. Deze plaat bevat naast het origineel ook een remix van All Star Fresh (King Bee) en een aantal exclusieve bonustracks van oa. Rocks (THC), McGyver en Fat Windjacks. Het vinyl is binnenkort beschikbaar in een aantal exclusieve uitgaves met artwork van graffiti kunstenaar Zoomie, dus hou de site in de gaten voor de voorverkoop!

Alle muzikanten, soundengineers, platenpersers, cameramensen, visagisten, video editors en kunstenaarshebben geheel vrijblijvend en belangeloos meegewerkt bij de tot standkoming van dit nummer.De gehele opbrengst gaat volledig naar de stichting Save Ruby’s Life waarvan Ruby’s operatie en herstelbetaald zullen worden.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.