Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Zware dag

Vandaag was een zware dag. Eigenlijk moet Ruby straks nog voor een gesprek naar dr Gilete maar haar lichaam is gecrasht. Ze is compleet verstijfd en kan niet op haar benen staan van de pijn. Ook is ze extreem duizelig en misselijk door migraine. Kortom; totaal uitgeput.

Geen wonder na 3 nachten en dagen niet hebben kunnen slapen maar wel heel veel moeten doen en ook veel stress hebben ervaren. Ze is alle dagen ver over haar grenzen gegaan en nu zegt haar lichaam STOP. Afspraak of niet. STOP! 🚫

Het zorg appartement waar we sinds gisteren logeren staat langs de Via Augusta. Zeg maar de Weesperstraat in Amsterdam. Maar dan drukker. Veel lawaai dus waardoor ze niet kon slapen. Haar lichaam ging door de stress vannacht alle kanten op. Ze heeft urenlang last gehad van spasmes.

Vanochtend was ze helemaal niet lekker maar er stonden veel onderzoeken gepland. Bloed- en urine, corona test (PCR), ECG, CAT scan en long foto’s. Assistente Petra stond klaar en is al die tijd bij haar gebleven. Heel lief 🙏

Daarna naar het Guirado Instituut waar een MRV gemaakt moest worden. Magnetic Resonance Venography. Hierbij wordt mbv magnetisch veld gedetailleerde foto’s van de bloedvaten gemaakt. Dr Gilete gebruikt deze foto’s tijdens de operatie. Je gaat helemaal vastgepind met je hoofd tussen steunen 40min in een smalle tunnel waar je doodstil moet liggen terwijl het apparaat helse herrie maakt.

Ruby haar lichaam reageerde op de herrie met schokken en ongecontroleerde bewegingen, maar ze zat vast waardoor het erg pijnlijk was. Ook kreeg ze een migraine aanval door het lawaai van de machine en moest bijna overgeven en verloor het gevoel in haar benen. Petra is naast haar gaan staan en heeft haar been vastgehouden zodat ze niet zo alleen was. Het gebeurt niet vaak dat dat nodig is. Maar ze heeft het volgehouden dus ik ben weer apetrots op haar ❤

Zoals je ziet op de foto in de speciale taxi waar ze met stoel en al naar binnen werd gereden, zijn mondmaskers hier overal ‘verplicht’. Je komt geen taxi of gebouw binnen zonder een mondmasker. In de supermarkt liggen zelfs plastic handschoenen die je moet aantrekken voor je boodschappen mag doen. En natuurlijk overal strepen op de grond om je een bepaalde kant uit te dwingen. Heel bizar en totaal anders dan bij ons.

Ruby probeert nu te slapen om uit te rusten voor morgen. Dan heeft ze 2 afspraken. Hopelijk kan de afspraak met dr Gilete verzet worden.

Fijne avond!

Facebook post 1 juli 2020

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.