Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Testen, testen, testen

Toen ik Ruby vanochtend wakker maakte voelde ze zich nog steeds alsof er een bus over haar heen had gereden, maar ze had gelukkig wel een paar uurtjes geslapen. We hadden een paar afspraken achter elkaar en onze steun en toeverlaat, de lieve Zweedse Petra, stond ons al op te wachten.

Eerst een uur lang diverse testen gedaan bij de oogarts die erg rustig en lief was. Ondanks dat Ruby veel symptomen heeft zoals dubbel en wazig zien, soms dingen of mensen pas ziet als ze al voor haar neus staan, geen diepte en afstand kan inschatten, soms blind is aan 1 oog, is er lichamelijk niets aan de hand en zien haar irissen en netvlies er gezond uit. Dat betekent dat alle symptomen een neurologische oorzaak hebben en door de aandoening in haar nek komen.

Nadat we de dokter hadden laten blozen door haar complimenten te geven over haar mooie uiterlijk, kwam Petra ons halen om naar neurochirurg dr Perez te gaan voor een consult. Ook daar werden we blij verrast. dr Perez is de Spaanse versie van Clark Kent dus dat was heel aangenaam. Hij heeft haar hele dossier met ons doorgenomen en was erg hoopvol over de te verwachten resultaten en herstel. Ook zal hij straks iedere avond bij Ruby langskomen om te checken hoe het met haar gaat.

In de pauze hebben we even van het warme weer genoten, daarna naar de psycholoog. Zij is onderdeel van het team en zal Ruby bijstaan waar ze kan. In de tussentijd werd er bij mij een PCR test afgenomen. Toen naar huis met de taxi en nadat we waren uitgestapt en ik met de rolstoel naar de overkant jogte, ben ik uitgegleden en keihard op de grond gevallen. In mijn val trok ik de rolstoel mee naar beneden waardoor Ruby achterover viel. Gelukkig kon ik haar nog net opvangen voor ze de grond raakte maar ze maakte wel een smakker. Ze had de nekbrace om anders was het slecht afgelopen.

Na de 1e schrik en pijn viel het gelukkig allemaal mee en is ze gaan slapen om uit te rusten. Morgen laatste dag met pre-op onderzoeken 🙌

Facebook post 2 juli 2020

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.