Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Slaapproblemen

December 2015

Slaaponderzoek

Ruby’s klachten begonnen rond haar twaalfde met steeds slechter en uiteindelijk helemaal niet kunnen slapen. Toen ze op haar veertiende ziek werd leed ze ondertussen aan ernstige slapeloosheid. Dit zorgt ervoor dat ze constant totaal uitgeput is en dit helpt natuurlijk niet om beter te worden. Van niet kunnen slapen word je radeloos en moedeloos dus hebben we via de huisarts een slaaponderzoek aangevraagd bij een slaapinstituut.

Ze heeft in de jaren ervoor al van alles geprobeerd om te kunnen slapen. Natuurlijke en synthetische slaapmiddelen, inslapers, vast slaap- en waakritme, ontspanningsoefeningen, meditatie, geen elektronische apparaten in haar kamer en ga zo maar door. Helemaal niets helpt. Ze wordt overal doodziek van. Vooral de synthetische middelen bezorgen haar erg veel bijwerkingen maar ze valt er niet door in slaap.

Ze moet een nacht ‘slapen’ met dit apparaat om haar nek en allerlei electrodes op haar hoofd. Dit apparaat registreert de hersenactiviteit waardoor de neurologen kunnen zien of en in welke slaapfasen ze komt.

Als je al niet kon slapen dan lukt het met al deze toestanden aan je lichaam natuurlijk al helemaal niet maar ze slaapt die nacht toch nog een uur of vier.

Uit dit onderzoek blijkt dat ze gedurende die vier uur maar één keer heel kort in de REM slaap komt waardoor ze niet uitrust en herstelt. Dit is een onnatuurlijk slaappatroon en verklaart onder andere waarom ze altijd zo uitgeput is. Gelukkig weet deze neuroloog behoorlijk veel van de ziekte van Lyme en ook dat de slapeloosheid hierdoor veroorzaakt wordt.

Hij schrijft haar een anti-depressiva voor die ze nog niet heeft geprobeerd, die vaak wordt ingezet als slaapmiddel. Verder kan hij echter niets voor haar doen omdat ze alle andere opties al heeft geprobeerd.

Helaas werkt dit ook niet.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.