Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Spoedopname 2016

Spoedopname OLVG

Een dag voor haar 21e verjaardag. Spoedopname in verband met ernstige spasmen, stuiptrekkingen en verontrustende ademhalingsproblemen. Ze is bang dat ze stikt en begint te hyperventileren.

Ik bel 112 en de ambulance komt meteen. De ambulancebroeders schrikken van haar situatie en nadat ze haar hebben onderzocht en geconstateerd dat haar hartslag 190 is, besluiten ze haar mee te nemen naar het ziekenhuis. Daar nemen ze bloed en urine af en wordt ze aan het infuus gelegd met een zoutoplossing. Daarna is het lang wachten op hulp.

Als er na een paar uur dan eindelijk een arts assistent komt waar ik aan uitleg dat dit waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de ziekte van Lyme krijgen we voor de honderdste keer een koude douche. Volgens haar is daar niets van terug te vinden in haar medisch dossier. (Dat is niet waar want uit 1 van de vele bloedonderzoeken via de huisarts kwam een oude besmetting met Borrelia. Ook heeft ze het CVS en EB virus in haar bloed en de diagnose ME/CVS). Kennelijk heeft ze het niet goed doorgenomen. Ze kunnen op dat moment niets vinden in haar bloed. Waar ze naar hebben gezocht is ons een raadsel. Ook heeft ze volgens haar geen koorts. En dat terwijl ze ligt te zweten als een otter en het steenkoud heeft. Als ik de assistente er op wijs dat haar normale lichaamstemperatuur door de Lyme onder de 36 graden is en ze met 37,8 dus wel degelijk ‘koorts’ heeft, wuift ze dat weg als onzin.

Einde van het verhaal: We worden naar huis gestuurd. Bel maar een taxi want wij kunnen niets doen. Volgens ons protocol is er niets aan de hand. Dus ik bel een taxi, vraag om een rolstoel en zet een nog steeds doodziek en nu ook zwaar teleurgesteld kind omdat ze niet wordt geholpen, in de auto.

Onnodig te vermelden dat haar 21e verjaardag de zoveelste is die ze niet heeft kunnen vieren.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.