Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Update

Het gaat op het moment redelijk. Ruby is uiteraard nog steeds totaal uitgeput en heeft constant pijn, maar na de ziekenhuisopname zijn er geen heftige aanvallen meer geweest. Na een bezoekje aan de gynaecoloog hebben we in overleg met haar besloten om te proberen haar cyclus even stil te leggen. Deze vergt altijd het uiterste van haar. De bacteriën beïnvloeden haar hormonale systeem waardoor haar menstruatie extreem zwaar en pijnlijk is geworden. Daar moest ze de laatste keer zelfs dagelijks morfine voor slikken in combinatie met paracetamol 1000 mg en ibuprofen 500 mg. Maar ook daar kan ze niet goed tegen omdat haar ontgiftingssysteem niet goed werkt. Ze reageert daardoor heel anders op medicatie dan andere (zieke) mensen. Een probleem waar heel veel chronische Lyme patiënten mee kampen. Pijnstilling is praktisch onmogelijk door alle bijwerkingen van de medicatie die bij haar veel heftiger zijn. Dat is dus iedere keer heel erg zoeken en proberen. Zelfs met natuurlijke middelen. Want die heeft ze in de afgelopen 10 jaar ook allemaal geprobeerd.

De Borrelia en andere bacteriën scheiden ziekmakende gifstoffen uit en normaal gesproken ontdoet je lichaam zich hiervan via ontlasting, urine en zweet. Ook de lymfeklieren spelen een grote rol bij dit schoonmaakproces van je lichaam. Door de Lyme zijn al deze organen geïnfecteerd en functioneren niet zoals ze zouden moeten. Borrelia en co-infecties verstoppen zich diep in de organen en verstoren daar hun werking. De uitscheidingsorganen zoals de darmen, nieren en huid functioneren daardoor niet zoals ze zouden moeten. Met als gevolgd dat gifstoffen in het lichaam blijven circuleren en dit steeds ‘zuurder’ wordt. Deze verzuring verzwakt de patiënt en bezorgt hem of haar veel pijnklachten.

De zure zuurstofarme omgeving is ideaal voor bacteriën om in te overleven. Zij kunnen namelijk niet leven in zuurstofrijk weefsel. Daarom veroorzaken zij zelf deze verzuring om zichzelf daarmee in stand houden. Dit proberen we te verminderen door zo gifvrij mogelijk te eten en leven en het immuunsysteem zo min mogelijk te belasten.

In verband met de behandeling in Duitsland die voor 21 augustus staat gepland is het noodzakelijk dat we haar cyclus stil leggen. Ze kan niet behandeld worden tijdens haar menstruatie. Dat zou veel te veel van haar vergen. De behandeling is erg intensief en die kan ze alleen ondergaan als ze op haar ‘best’ is.

Het zal echt het uiterste van haar vergen en dat kan niet tijdens haar menstruatie die haar enorm verzwakt. Ze gaat daarom Orgametril proberen. De werkzame stof Lynestrol lijkt op het vrouwelijke progestageenhormoon. Het wordt gebruikt bij ernstige menstruatieklachten en endometriose (ontsteking van het baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder). Voor dat laatste wordt ze eindelijk ook onderzocht want dat zou heel goed de reden kunnen zijn van haar heftige pijnen. Niet vreemd gezien het feit dat bijna alles in haar lichaam ontstoken is.

Afwachten hoe haar lichaam hier mee omgaat en of het werkt. Het zou haar verlossen van de heftige pijnen en wat meer rust en stabiliteit geven. Als ze er niet tegen kan en we haar menstruatie niet kunnen platleggen komt haar behandeling in gevaar en dat zou echt heel erg vervelend zijn!

Fingers crossed!

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.