Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

De dag voor vertrek

Nog 1 dag en dan rijden we naar Frankfurt. Maandag om 8.30 uur begint de behandeling. Ruby is totaal uitgeput en heeft momenteel behoorlijk veel pijn maar ze heeft er desondanks veel zin in. Wat haar betreft waren we gisteren al vertrokken 😎

Omdat ik nieuwsgierig was naar de reactie van het Zilveren Kruis heb ik de factuur van Infusio gedeclareerd. Ik wist dat ze de behandeling niet zouden vergoeden maar wilde weten welke reden ze zouden opvoeren. Een andere reden waarom ik altijd alles declareer is vanwege de belastingdienst. De zorgverzekeraar maakt namelijk een mooi overzicht van alle behandelingen die wel en niet vergoed worden. Die bedragen kun je het jaar daarop gebruiken bij de aangifte voor teruggaaf onvoorziene zorgkosten. Wat ik natuurlijk altijd braaf doe omdat de zorgkosten hier de afgelopen 8 jaar door het plafond zijn gegaan. Alles dat we daarvan terug krijgen is de moeite van het proberen waard. Dat is overigens niet heel veel want hierbij kijken ze naar je belastbaar inkomen en als dat niet hoog is krijg je ook niet veel terug.

Onderstaand was het antwoord van Zilveren Kruis op de declaratie. Volgens hen is het geen ‘erkende’ behandeling. Wat mij betreft een drogreden want je kunt hier lang en breed over discussiëren. Vooral omdat heel veel onderdelen los wel door het Zilveren Kruis in het verleden zijn vergoed. Zoals regulier bloedonderzoek en medisch consult, medicatie, anesthesie, ozonbehandeling, cranio sacraal massage, voetreflexmassage, infuus met hoge dosering vitaminen zoals ijzer, vitamine C, B complex, calcium, bioresonantie en ga zo maar door.

De behandeling wordt in Duitsland wel erkend en is wetenschappelijk en in de praktijk bewezen. De kliniek doet namelijk al jaren mee aan clinical trials en kan de claims onderbouwen. Bovendien is het een land in de EU en was het nou niet de bedoeling dat we daardoor goederen en diensten makkelijker met elkaar konden uitwisselen?

Dat geldt kennelijk alleen als het de zorgverzekeraar iets oplevert en niet iets kost.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.