Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Nervus Vagus

Na een goed weekend waarin we samen hebben schoongemaakt, gezongen, gedanst, heerlijk gegeten en gelachen met opa en oma die ineens op de stoep stonden en om de één of andere reden erg melig waren, wilde ik iets met jullie delen waar ik erg veel Lyme patiënten over hoor praten. De Nervus Vagus.

Phil Batiade, de arts van Infusio heeft het er vaak over; de Nervus Vagus. Een belangrijke zenuw die ontspringt in de hersenen en door het hele lichaam loopt met ontelbaar veel vertakkingen. Deze vertakkingen beïnvloeden alle organen in ons lichaam. Omdat de Borrelia bacterie na infectie zich als een spirocheet (kurkentrekker vorm) razendsnel via de bloedbaan in cellen, spierweefsel, organen, kraakbeen en hersenweefsel boort, en zo ook in het centrale zenuwstelsel en de Nervus Vagus terecht komt, ontstaan er her en der ontstekingsreacties. Dit is één van de belangrijkste redenen waardoor de klachten van chronische Lyme zo divers zijn en vaak op zoveel verschillende plekken tegelijk tot uiting komen.

Het protocol van Phil richt zich daarom in grote mate op genezing en herstel van deze belangrijke zenuw waarvan de schade door de SVF stamcellen in de meeste gevallen (bijna) geheel zal worden gerepareerd. Vetstamcellen, in combinatie met een aantal andere belangrijke stofjes, zijn in staat om door de bloed/brein barrière heen te breken en komen daardoor direct in de Nervus Vagus waar ze direct aan de slag gaan met reparatie werkzaamheden.

Tijdens maar ook na de behandeling worden patiënten zoveel mogelijk ondersteund om de gevolgen van deze schade te minimaliseren en om de zenuw te helpen bij het genezingsproces. Dit gebeurt onder andere met behulp van natuurlijke supplementen zoals bijvoorbeeld Neurexan maar ook door het geven van cranio sacraal massage. Eenmaal thuis kun je zelf ook actief iets doen om het herstel van deze belangrijke zenuw te bespoedigen en ontstekingsreacties tot een minimum te beperken.

In onderstaande korte video wordt heel goed uitgelegd hoe. De Nervus Vagus reageert namelijk op bepaalde trillingen en energie. Door te neuriën, zingen of heel diep adem te halen vanuit je diafragma. Het helpt allemaal om de Nervus Vagus te ondersteunen in het genezingsproces en zo gezond mogelijk te houden. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar het is bewezen dat het werkt. Meditatie maakt bijvoorbeeld ook gebruik van bepaalde trillingen die een positieve uitwerking hebben op ons immuunsysteem.

Deze technieken helpen overigens ook tegen angsten en paniekaanvallen waar de meeste chronische zieke Lyme patiënten last van hebben. Waarover meer in een andere post want ook daar kun je zelf op een vrij simpele manier een positieve invloed op uitoefenen.

Namaste!

*Blog van 13 november 2017

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Eén reactie op “Nervus Vagus

  1. mooi zacht verhaal, zo vagus als de nervus is zo duidelijk is deze uitleg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.