Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Darmspoeling

Gisteren heb ik in een post verteld over de koffie klysma’s die Ruby 6 dagen achter elkaar heeft gedaan, om het ontgiftings proces in haar lichaam te helpen ter voorbereiding op het 5 detox protocol waar ze nu mee bezig is. Ik zal er iets meer over vertellen en waarom dat belangrijk is voor het genezingsproces.

Ik ben zeker geen detox expert maar met mijn achtergrond als orthomoleculair voedingsdeskundige weet ik natuurlijk wel iets over het ontgiftingsproces in het lichaam en hoe belangrijk dat is om gezond te worden en blijven. Daarom heb ik de afgelopen weken honderden video’s* bekeken en summits gevolgd van specialisten die hier al jaren mee werken om mijn kennis te ‘upgraden’. Als je chronisch ziek bent is het een hele toer om er achter te komen wat er precies met je aan de hand is. Vaak is het zeer complex en is er ook niet 1 reden maar een optelsom van vele factoren en omstandigheden zoals bijvoorbeeld ook je genetische opmaak, die er de reden van zijn dat je uiteindelijk crashed.

Dat is ook de reden dat genezen van een chronische aandoening ingewikkeld is en dit alleen lukt met een multisysteem behandeling. Belangrijk is dat de stappen die je zet om te genezen, elkaar in goede volgorde opvolgen. Daar gaat het natuurlijk heel vaak mis, maar aangezien we hier al een aantal jaren mee bezig zijn, en ze bij Infusio Frankfurt absoluut een heel stuk verder is gekomen, wordt het in Ruby’s geval steeds duidelijker wat de volgende stappen voor haar zijn en ook wat ze daar zelf aan kan doen.

Omdat we nu al een tijd thuis zijn waarbij Ruby veel moet ‘wachten’ op afspraken en onderzoeken, en ik zag dat ze langzamerhand weer slechter werd, niet alleen lichamelijk maar ook mentaal, hebben we samen besloten een milde detox te doen. Niet alleen om nog aanwezige beesten en giftige stoffen weg te spoelen, waardoor ze zich beter zal gaan voelen, maar ook om haar te empoweren dat ze, behalve alles wat ze al doet zoals meditatie, oefeningen en rood licht therapie, nog meer zelf kan doen om zich beter te voelen. Ze kan nu namelijk niet naar buiten om lange wandelingen te maken of thuis bezoek ontvangen. Samen een programma opstellen en uitzoeken en plannen hoe ze dat kan doen, kan ze wel en vindt ze ook leuk.

Om de detox goed te kunnen laten slagen dien je eerst darmspoelingen te doen, het liefst met groene koffie. De koffie prikkelt je lever om meer gal te produceren die via de galblaas in je darmen terecht komt en helpt met je voedsel beter te verteren. Gal speelt ook een rol bij het ontgiften en verwijderen van parasieten.

De lever is het belangrijkste ongiftingsorgaan en dus cruciaal voor een goede gezondheid en een succesvolle detox. Door de koffie klysma’s zal je lever meer glutathion gaan produceren, wel 600 – 700% meer dan normaal. Glutathion is belangrijk om de darmwand gezond te houden en heeft ook een pijnstillende functie in het lichaam. De lever van chronisch zieke patiënten werkt vaak niet meer goed, waardoor het ontgiftingsproces en de aanmaak van glutathion sterk verstoord is en veel klachten veroorzaakt. Het is in de afgelopen 2 jaar behoorlijk verbeterd bij Ruby maar nog lang niet zoals het moet zijn. Ze kan op het gebied van ontgifting nog steeds extra hulp gebruiken.

De koffie heeft niet alleen een stimulerende werking maar reinigt ook de doorgang van de galblaas naar de darmen waardoor parasieten die zich daar hebben vastgezet en de doorgang belemmeren en er geen ‘verse’ gal meer in de darmen kan lopen, worden weggespoeld.

Doe je een detox programma zonder darmspoelingen, dan is de kans groot dat de gif- en afvalstoffen die vrij komen, in je darmen en bloedbaan terecht komen en er vervolgens niet uit worden gedreven omdat je lever en galblaas niet goed werken. In dat geval werkt een detox averechts en word je er zieker van.

De darmspoeling reinigt tevens de darmen, waardoor afvalstoffen niet onnodig lang in het lichaam verblijven. Aangekoekte resten verlaten het lichaam waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen. Het lichaam (huid, stofwisseling, spieren) kan zich herstellen. In veel gevallen is het nodig de darmspoeling te herhalen tot de kwalen verminderen. Het is veilig voor je darmen om te spoelen. Je darmflora wordt niet aangetast. Ook bij een onregelmatige stoelgang kan een darmspoeling veilig worden toegepast, mits dit geen dagelijkse gewoonte wordt, want darmen kunnen lui worden, de peristaltiek (natuurlijke darmbeweging) neemt af.

Hoe doe je dat, een darmspoeling?

Ten eerste heb je een klysma set nodig en als je een koffie klysma wilt doen, biologische groene (onbewerkte) koffie.

Benodigdheden:
Klysma set
Groene biologische koffie
Keltisch Zeezout
Bitterzout
Waterfilter
Binders zoals Bentoniet, Zeoliet of actieve kool (Norit)
Probiotica
Handdoeken en een zeiltje
Een vergiet om de ontlasting in op te vangen en iets om mee te roeren (ja echt!) zodat je goed kunt zien wat er allemaal uit je lichaam komt.

Zorg er voor dat je ruim de tijd neemt, privacy hebt en ontspannen bent. Zeker de 1e keer kan het een beetje een vreemde toestand zijn, een slang in je achterste waar je een liter gefilterd lauw warm water in laat lopen. Luister goed naar je lichaam! Als het aangeeft dat het teveel is of je gaat je onprettig voelen, stop dan en probeer het de volgende dag opnieuw.

Gebruik de 1e keer alleen gekookt lauwwarm gefilterd water om te kijken hoe je er op reageert. Als dat goed gaat kun je per liter 4 eetl. koffie en 4 eetl. Keltisch zeezout meekoken. Het water moet op lichaamstemperatuur zijn. Te koud water bezorgt je krampen, te warm kan de darmwand beschadigen.

Gaat het goed dan ga je een stapje verder en slik je een uur voor de spoeling een groot glas gefilterd water met een eetlepel bitterzout. Begin met een theelepel want dit kan hard aankomen. Een half uur voor de spoeling slik je 10 Norit of een handvol chlorella/spirulina pillen. Kies een binder waar jij je goed bij voelt. Dit herhaal je na de spoeling anders kan het losgekomen afval/gif je lichaam niet verlaten.

Je kunt de spoeling zittend op het toilet doen waarbij je de kan boven je hoofd ergens aan bevestigt. Ben je een pro dan doe je het liggend op je linker zij. Na het inlopen draai je je op je rechter zij zodat het water langs alle kronkels van de darmen kan lopen. Je kunt het tempo zelf bepalen met het kraantje dat op de canule zit. Als het niet in 1 keer lukt dan doe je het in 2 sessies en ga je tussendoor naar het toilet om je darmen leeg te laten lopen.

Na 10 – 15 minuten (is ons nog niet gelukt, op een gegeven moment heb je het gevoel dat je gaat ontploffen en moet je echt naar het toilet rennen) ga je nog even een minuutje op je rug liggen voordat je op de wc gaat zitten en het water uit je lichaam laat lopen. Je hoeft niet te persen. Het gaat allemaal vanzelf.

Naarmate je dit vaker doet zal je merken dat je het water steeds langer binnen kunt houden. Hierdoor bereikt de spoeling ook het hogere gedeelte van je darmkanaal waar vaak ‘oude’ ontlasting vast zit. Dit kan voor veel problemen zorgen en moet er uit. Ook als je gezond bent is het beter dat je je darmen preventief zo schoon mogelijk houdt.

Je mag een darmspoeling een aantal keer per jaar doen, maximaal 7 dagen achter elkaar.

Veel succes en veel plezier. Het is een heel avontuur en je zult versteld staan van wat er zich allemaal in je spijsverteringskanaal verborgen heeft gehouden 💩

In de volgende post zal ik het detox protocol met jullie delen 🍀

*Artsen en natuurgeneeskundig artsen die ik volg die gespecialiseerd zijn in chronische aandoeningen, virussen, parasieten, schimmelinfecties, auto immuun ziekten, darmspoelingen en ontgiften zijn:

Jay Davidson, Jonathan Otto, Jill Carnahan, Peter Osborne, Dietrich Klinghardt, Michael McEvoy, David Jockers, Jonathan Landsman, Todd Watts, Randy Michaux, Bridget Danner, Evan Brand, Christine Schaffner en Daniel Nuzum.

Meer informatie en bestellen van benodigdheden kan via lekker in m’n vel.

Facebook bericht 5 juli 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.