Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Weer thuis

We zijn weer thuis na een behoorlijk vermoeiende week maar het is haar gelukt! Ze heeft, met frisse tegenzin dat wel, de ACT procedure gedaan 🎉🎉🎉

Ik ben heel erg trots op haar want ze had een flinke paniekaanval waarbij haar hele lichaam in de weerstand vloog. De lichamelijke uitputting werd haar teveel en de avond er voor was daar door ook erg moeilijk omdat ze verschrikkelijke spasmen kreeg die erg lang duurden en zeer pijnlijk waren. Haar armen maakten harde slaande bewegingen op haar bovenbenen, waar ik een kussen tussen heb gestopt, zodat ze zichzelf niet onnodig hard sloeg. Daarbij heeft ze mij wel flink geraakt. De blauwe plekken zitten nog op mijn bovenbeen 😉

Ze had door de spasmen, die maar niet wilden stoppen, niet kunnen slapen en was totaal uitgeput toen we donderdag ochtend rond 9.30 uur in de kliniek aankwamen. Het eerste uur was ze nog steeds niet lekker maar na een choline infuus werd ze iets rustiger. Wel had ze ondertussen besloten daar na weg te gaan, maar daar waren wij het natuurlijk niet mee eens. Het kostte mij en Nadine enige overredingskracht en heel veel engelengeduld om haar in de kliniek te houden en ervan te overtuigen dat de ACT haar juist zou helpen.

Na veel boze blikken en verwensingen aan mijn adres, af en toe is ze een kleine duivel 😈, stemde ze uiteindelijk toe. De bloedafname verliep zonder problemen en we hebben haar daarna lekker met rust gelaten met een heerlijke kom zoete aardappel soep waarna ze zowaar besloot een beetje te gaan rondlopen in de kliniek. Er was duidelijk een last van haar schouders gevallen en stiekem was ze erg opgelucht 🍀

Na een tijdje kwam Nadine met 2 infusen waarvan ze zei dat het extra zoutoplossingen waren om haar vochtpeil weer in balans te brengen. Ze vertelde expres niet dat in 1 van die infusen de ACT zat om Ruby zo ontspannen mogelijk te houden. Deze infusen liepen allebei heel snel in en toen ze zich afvroeg wanneer ze nou eindelijk die #@*ACT zou krijgen omdat ze weg wilde, vertelden we haar dat het al gebeurd was. Haar reactie was; ‘Nadine, you are so NOT getting your flowers tomorrow!!’ 🤣🤣🤣

Nadine moest hier hartelijk om lachen. Ze kent haar ondertussen en plagen elkaar vaak en veel dus ze wist dat Ruby haar er niet zomaar mee weg zou laten komen.

Donderdag avond had ze nog wel wat spasmen maar veel minder dan de dagen er voor en ze heeft goed kunnen slapen. Gisteren en vandaag voelde ze zich al een stuk beter. Ze heeft meer energie en ziet er ook beter uit.

De reis naar huis was vermoeiend door de drukte op de weg en de vele files, maar ze was in zeer goede doen en babbelde er flink op los. Blij en opgelucht dat het nu eindelijk gelukt was en trots op zichzelf dat ze het ondanks haar angsten toch heeft gedaan.

En ze heeft er een nieuwe stamcel zuster erbij. Heidi Luckraft was in de kliniek en zij heeft dit zelf ook allemaal meegemaakt. Ze begreep heel goed wat Ruby allemaal voelde en heeft haar nog wat extra kracht en energie kunnen geven om vol te houden. Het is tenslotte allemaal niet makkelijk en op zijn tijd ronduit zwaar om deze beproeving te moeten doorstaan. Maar het zal beter worden en de ACT heeft zich al meermalen bewezen bij heel veel patiënten waarvan Heidi het levende bewijs is.

Na heel veel knuffels en zoenen zijn we opgelucht en tevreden de kliniek uitgelopen waar ze pas weer terug hoopt te komen als ze fit en gezond is.

Nu Ruby weet dat het zich uitbetaalt als ze zichzelf over haar angsten heen zet, heeft ze nieuwe kracht en energie gevonden om ook thuis stappen te gaan zetten buiten haar ‘comfortzone’ en een ander, gezond leven te kunnen gaan leiden.

Dank aan iedereen die haar volgt en ondersteunt met alle lieve berichten 🙏🙏🙏

Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend!

Facebook bericht 6 oktober 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.