Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Gutentag

We zijn net weer terug in het hotel en Ruby is meteen naar bed gegaan. Ze is compleet uitgeput en voelt zich alsof ze bedorven xtc pillen heeft geslikt en in een slechte trip zit. Haar eigen woorden. Niet dat ze weet hoe je je dan voelt want ze heeft nooit xtc geslikt, laat staan ‘bedorven’ pillen 😂

Na weer een onderbroken nacht, waarin ze maar 4 uurtjes had geslapen, zijn we vanochtend naar Infusio Frankfurt gegaan voor een consult met de arts en oprichter, Phil Battiade – Cell Therapy Innovator en de 1e dag van 3 dagen behandeling. Het was fijn om rustig en uitgebreid met hem te praten over Ruby’s situatie en vervolgbehandeling.

Hij had de uitslag van de zittende MRI ook ontvangen en hem viel meteen op dat er een scan mistte. Namelijk de ‘rotatie’ waarbij het hoofd wordt gescand terwijl je zover als mogelijk naar links óf naar rechts kijkt. Alle andere standjes, neutraal, retroflexie en anteflexie, waren wel gescand maar de rotatie was om de één of andere reden niet gedaan. Terwijl deze juist belangrijk is bij het vaststellen van AAI. Dus dat moet overnieuw 🙁

Heel erg vervelend want dat kan niet deze week. De MRI kliniek is vanaf vandaag gesloten vanwege vakantie. De eerst volgende mogelijkheid is pas in september en dat betekent dat we dan weer naar Frankfurt heen en weer moeten rijden, een overnachting en oppas voor de hond moeten regelen, auto lenen/huren… En dat allemaal omdat ze het zelf zijn ‘vergeten’.

Niet alleen super vermoeiend voor Ruby maar het betekent ook dat ik de uitslagen en medische informatie die ik naar dr. Gilete zou sturen voor een 2nd opinion, nog niet kan sturen. Hij heeft de rotatie scan tegelijk met alle andere informatie nodig om een juiste diagnose te kunnen stellen. Nu wordt alles dus een maand uitgesteld. Dat is een behoorlijke tegenvaller want we vinden dat deze situatie nu al lang genoeg heeft geduurd.

Het plan van Phil is om van die maand gebruik te maken door Ruby nu te zo goed als mogelijk te helpen met detoxen en te proberen haar immuunsysteem normaler te laten functioneren. Hij maakt zich zorgen over de uitslag van de Elisa mycotoxines urine test waar ze hoog scoorde op ‘Mycofenol zuur’. Een giftige stof die o.a in behangplaksel zit en ook wordt uitgescheiden door de Penicillium schimmel. Dit zuur legt het immuunsysteem plat en wordt onder andere gebruikt om kanker patiënten voor te bereiden op een chemokuur. Behoorlijk heftig zuur dus en dat moet echt uit haar lichaam omdat het veel effect heeft op hoe ze zich voelt. In combinatie met alle neurologische klachten die worden veroorzaakt door de problemen in haar nek, kon hij zich goed voorstellen dat ze zich vreselijk slecht moet voelen en dat het belangrijk is dat ze zo snel mogelijk geholpen wordt.

Na het gesprek is ze, met behulp van de allerliefste Linde van Gerner, eerst 45 minuten in het lymfedrainage pak gegaan, om het ontgiften vast op gang te helpen en te ondersteunen. Daarna kreeg ze een infuus met glutathion en een groot flacon met magnesium EDTA. Dit helpt bij het binden van gifstoffen, het CO2 gehalte in het bloed te verhogen dat helpt bij het optimaliseren van de zuurstof opname en het efficiënter laten werken van de stofwisseling. Allemaal ter ondersteuning van de detox.

Helaas ging dit niet goed. Ze hadden haar al gewaarschuwd dat ze er 3 uur over zou moeten doen, omdat de EDTA nogal heftige reacties kan veroorzaken en dus zo langzaam mogelijk moet inlopen. Ondanks dat ze het infuus zo hadden ingesteld, werd ze al na 5 minuten onwel. Ruby had het gevoel dat ze moest flauwvallen of overgeven en de hele kamer draaide om haar heen. Na 10 minuten pauze werd het nog steeds niet beter en toen zei Phil dat het genoeg was geweest voor vandaag. Dat had ze zelf natuurlijk ook al bedacht. Het verbaasde hem niets dat ze zo sterk reageerde.

Dus heb ik haar in de rolstoel gezet, zijn we uitgezwaaid door de verpleegkundigen en moe, maar een hoop wijzer, naar het hotel gegaan.

Wat nu nóg duidelijker is geworden, is dat de woning waar wij al bijna 23 jaar wonen, Ruby ziek maakt. We moeten daar zo snel mogelijk weg! En ook dat een nek operatie echt de allerlaatste optie is. Phil heeft in het verleden als chirurg nek- en rugoperaties uitgevoerd, en zijn ervaring met CCI/AAI is dat een operatie het niet altijd verbetert. Dat is in enkele gevallen wel zo maar niet altijd. Hij raadt dan ook aan in ieder geval te starten met McKenzie therapie, waarbij je leert andere houdingen aan te nemen waardoor je al verlichting kunt ervaren. Hier heeft hij heel goede ervaringen mee, dus dat gaan we proberen. Daarnaast de huisarts vragen om een verwijsbrief voor een neuroloog in verband met de stuiptrekkingen en zenuwpijnen die wel zeker uit haar nek komen.

Al met al een vruchtbare dag. We hebben beiden het gevoel dat we weer een stapje dichter bij genezing zijn.

Nu lekker uitrusten, eten en Netflixen

Bis morgen! 🍀🍀🍀

Facebook bericht 8 augustus 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.