Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Upright MRI

Vanochtend heeft Ruby de zittende MRI gedaan. Het is haar gelukt dankzij een fikse dosis Diazepam en opperste concentratie waardoor ze haar lichaam behoorlijk rustig wist te houden. Ik mocht er bij zijn, met mijn eigen koptelefoon op tegen de herrie, en was diep onder de indruk van mijn stoere dochter. Wat een kabaal en wat een martelwerktuig is dat! (Sorry voor degenen die dit nog moeten ondergaan, het is dus echt NIET leuk!).

Ze werd helemaal vastgepind op de stoel, met banden om haar hoofd en nek en een soort stutten voor haar borst en armen, die werden vastgeschroefd, om te voorkomen dat ze bewoog. Ze kon geen kant meer op. En dan begint de ellende. Bijna een half uur in de (kolere) herrie zitten en je hebt geen idee hoe lang het nog duurt of wat voor variatiant aan geluiden je kunt verwachten. Het gaat van kwaad tot erger en ik kreeg er zelf bijna een plaatsvervangende paniek aanval van, terwijl ik toch echt wel wat gewend ben.

Maar het is haar gelukt en ik ben super trots op haar! Het meeste beeld was haarscherp, met uitzondering van enkele plaatjes die wat wazig waren omdat ze dan net diep zuchtte of eventjes bewoog.

Ik ga al het beeld van de scan via internet opsturen naar dr. Gilete in Barcelona zodat hij er ook naar kan kijken. Hij is dé specialist op dit gebied en ik wil graag dat hij er met zijn zeer geoefende ogen naar kijkt. Het zou namelijk kunnen dat ze geen CCI of AAI heeft maar een andere ‘afwijkende stand’ wat bij haar de klachten veroorzaakt. Of dat het niet in haar nek zit maar ergens anders.

We weten nu wel dat ze in ieder geval geen tumor in haar nek of hoofd heeft, maar dat hadden we ook niet verwacht. Dat is wel eens eerder gecheckt en toen was er ook niets te zien. Deze arts heeft er kort naar gekeken en zag wel wat afwijkingen maar geen duidelijke CCI/AAI. Maar daar waren we al voor gewaarschuwd.

Dus nog even afwachten op de 2nd opinion voor de definitieve diagnose.

Ze is daarna meteen weer in bed gedoken waar ze nog steeds ligt te slapen. Ik ben door de buurt gaan wandelen op zoek naar een apotheek, om Ruby’s recept voor Diazepam druppels in te leveren. Ik vond een heel ouderwetse apotheek met een alleraardigst oude heer met grote grijze baard, die het gelukkig in huis had. De druppels kosten hier € 11,23 maar ik had geen klein geld en alleen 2 briefjes van 10. Toen kreeg ik het voor 10 euro met de groeten aan Amsterdam 🙂

Nu ga ik ook relaxen, koken, eten en Netflixen en dan slapen. Hopelijk beter dan afgelopen nacht want dat was niet best.

Morgenochtend naar @ [264099503626925:274:Infusio Frankfurt] voor een consult met Phil en 3 dagen behandeling waar ik uiteraard ook weer over zal bloggen.

Fijne dag! 🍀

Facebook bericht 6 augustus 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.