Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

MRI Amsterdam

Gisteren waren we bij het MRI centrum in Amsterdam om een scan van Ruby’s buik te laten maken om te zien of ze last heeft van endometriose. Dit had maanden geleden al moeten gebeuren maar dat lukte steeds niet door de hevige spasmen en omdat ze er te ziek voor was. Nu dat ze de laatste weken dagelijks diazepam gebruikt heeft ze minder last van stuiptrekkingen. In overleg met de gynaecoloog mocht ze wat extra diazepam slikken zodat haar lichaam rustig zou blijven terwijl ze in het apparaat lag.

Twee weken geleden hadden we al een poging gewaagd maar toen voelde ze zich veel te slecht en hebben we het moeten verschuiven. Gisteren lukte het dan eindelijk en ondanks de vreselijke herrie die het apparaat maakte en de paar schokjes die ze niet kon tegenhouden, heeft ze het 45 minuten volgehouden om stil te blijven liggen. Ze mocht er met haar voeten eerst in, met oordoppen in haar oren en een slaapmasker op haar ogen tegen het felle licht. Alles om zo min mogelijk last te hebben van prikkels zoals licht en geluid.

Daarna voelde ze zich stront beroerd maar trots en tevreden dat het was gelukt. Na thuiskomst heeft ze een paar uur liggen slapen om bij te komen.

Ze heeft nu een voorproefje gehad van wat haar te wachten staat in Duitsland waar we de zittende MRI gaan laten maken. Die is nog vermoeiender omdat je dan niet ligt maar rechtop staat/zit en je ook met je hoofd moet bewegen. Nou maar hopen dat dat haar ook gaat lukken.

Nu is het wachten op de uitslag die haar gynaecoloog op 22 augustus, wanneer ze weer terug is van vakantie, met haar zal bespreken. Hopelijk komt er iets uit zodat we ook dat probleem van de lijst kunnen gaan strepen, want ze heeft al alles geprobeerd tegen de verschrikkelijke menstruatiepijnen maar niets helpt en het is tot nu toe nog steeds onduidelijk wat de oorzaak is. Maar het zou ook heel goed één van de gevolgen van CCI kunnen zijn. Nog even afwachten dus.

Terwijl ik in de wachtkamer zat viel mijn oog op een folder van het Vu Amc waar ze een onderzoek zijn gestart naar de invloed van nekpijn op het immuunsysteem. Ik denk dat menig chronische zieke patiënt meteen zal zeggen dat er 100% zeker een relatie bestaat tussen deze twee. Ik ken in ieder geval al een handvol patiënten die niet alleen chronische ziekte van Lyme hadden, maar ook CCI.

Ondertussen gaat de crowdfunding steeds beter lopen. Het begint echt te leven, ook op Instagram. We krijgen veel likes en ook donaties van mensen die we niet kennen, waarvoor heel erg veel dank! Het geld is hard nodig om Ruby te kunnen laten onderzoeken en behandelen🙏

Het streefbedrag hebben we nog lang niet bereikt dus blijf alsjeblieft zoveel mogelijk het ‘GEPINDE’ bericht bovenaan deze pagina DELEN, met de originele tekst erbij zodat jouw volgers begrijpen waar het over gaat. Als je er ook een persoonlijke boodschap bij schrijft heeft delen een groter effect.

Nogmaals HARTELIJK DANK voor al jullie hulp en lieve reacties. Ruby voelt zich hier door gesterkt en is voorzichtig hoopvol dat het misschien toch allemaal goed gaat komen.

Ik hou jullie op de hoogte van de stand! 🍀

Fijne dag 🌞🌞🌞

Facebook bericht 24 juli 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.