Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Womens Health Care Center

Vorige week heeft Ruby de uitslag van de buik MRI gekregen, die ze had laten maken in verband met haar extreme menstruatie pijnen, waar ze al 13 jaar last van heeft en waar tot nu toe geen enkele pijnstiller goed tegen helpt. Ze gebruikt iedere maand meerdere malen per dag een combinatie van 1000mg paracetamol zetpil, 800mg ibuprofen en Diazepam (valium). Als ze dit niet op tijd neemt breekt de hel los en krijgt ze ‘weeën’. Dan gilt ze het soms uit van de pijn.

Omdat ze alle andere opties, zoals de pil en andere hormoonpreparaten, om haar cyclus onder controle te krijgen al heeft geprobeerd weet ze dat deze geen optie zijn. Ze reageert erg slecht op hormonen en krijgt er door de bijwerkingen alleen maar problemen bij. Tegen de pijn helpt het niet.

Na veel onderzoeken besloot de gynaecologe van het ‘Womens Health Care Center’ dat de enige oorzaak van de helse pijnen, endometriose kon zijn. Dat kan alleen worden vastgesteld via een buik MRI. Vorige week kreeg ze de uitslag.

Zoals we al hadden verwacht is er niets te zien op de scan. Al haar organen zien er goed uit. Er zijn geen afwijkingen of vreemde groeisels te zien en ook geen endometriose. Op zich goed nieuws. Vooral omdat Ruby heel erg graag moeder wil worden. Het versterkt het vermoeden van de Duitse arts dat haar centrale zenuwstelsel totaal overprikkelt is door problemen in haar nek. Dit zou ook de hevige menstruatiepijnen kunnen veroorzaken. De oplossing ligt dan niet in pijnstilling of cyclus controle, maar in het verhelpen van de nekproblemen.

Helaas verliep het gesprek heel vervelend. De gynaecologe was voor de uitslag van de MRI erg begripvol en wilde Ruby graag helpen. Na de uitslag draaide ze zich 180 graden om. Ze kon nu niets meer voor haar betekenen. Ze had alles geprobeerd en aangezien Ruby geen anticonceptie wilde slikken hield het hier op. Voor pijnstilling moest ze maar naar de huisarts (die Ruby via de mail had laten weten dat ze geen pijnstilling meer zou voorschrijven en dat Ruby haar menstruatieklachten maar op een andere manier moest oplossen). Ze was erg kattig en onaardig en dat werd alleen maar erger toen ik zei dat de huisarts geen pijnstillers wil voorschrijven, dus wie gaat haar dan helpen? Dat vond ze niet haar probleem, dat moest Ruby zelf maar uitzoeken.

Voor de zoveelste keer laat de medische wetenschap Ruby in de steek. Ongelofelijk hoeveel artsen het hebben laten afweten in de afgelopen 10/11 jaar. Als je als arts alles hebt geprobeerd en niet meer weet hoe je verder moet, kun je dat ook op een normale manier communiceren en doorverwijzen naar iemand die het dan misschien wel weet. Maar een patiënt met veel pijn bot en onbeschoft behandelen en gewoon wegsturen met de woorden, nu is het niet meer mijn probleem… dat kan echt niet.

Ruby was woest en heeft later die dag een hele boze email gestuurd naar het centrum, met een klacht over de arts. Daar heeft ze tot nu toe geen enkele reactie op gekregen.

Ze is nog niet begonnen met de McKenzie therapie omdat de therapeute ziek is. Hopelijk kan dat volgende week eindelijk beginnen want nu stagneert de boel.

Zondag 8 september rijden we voor de 7e keer naar Frankfurt zodat Ruby maandag de 9e de scan van haar schedel kan laten maken, waarbij ook de rotatiepositie hoort. Die ontbreekt nog aan alle gegevens die dr. Gilete in Barcelona nodig heeft om te kunnen bepalen óf en welke (nek)wervel aandoening ze mogelijk heeft. Pas als we een diagnose hebben kunnen we weer verder.

Gelukkig kunnen we dit, dankzij al jullie donaties die nog steeds binnen druppelen, allemaal probleemloos betalen.

Dat is in ieder geval één zorg minder! 🙏

Fijne dag 🍀

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.