Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Tweede onderzoek

Vandaag heeft Ruby het 2e onderzoek gedaan; een Rotational Cervical Scan van haar nek. Gisteren waren we in een ander centrum waar ze een Upright Lumbar MRI in flexion/extension position heeft gedaan. Dit is om de situatie in haar onderrug goed in kaart te brengen voor de Tethered Cord release.

Deze onderzoeken kunnen niet in Nederland gedaan worden. Ze hebben óf de kennis niet, óf de apparatuur niet. Ze heeft de rotational scan al eerder gedaan in Barcelona, maar ze zei dat het daar heel anders ging. We zijn daarom extra benieuwd wat deze scans zullen laten zien. Vooral in vergelijking met de eerder gemaakte beelden.

De onderzoeken zijn vervelend omdat ze in pijnlijke posities wordt vastgezet en de MRI machine maakt verschrikkelijk veel lawaai wat haar klachten verergerd. Niet alleen tijdens het onderzoek, maar vooral ook daarna. Ondanks de medicatie die ze slikt. Het veroorzaakt extra veel pijn in haar lichaam maar met name hevige migraine en nekpijn . Dat weet ze en ze geeft zich er aan over. Des te eerder is het weer weg.

Na de scan vandaag moesten we een half uurtje wachten op de cd. Omdat het prachtig weer is zijn we lekker in het gras gaan zitten zodat ze ook even wat frisse lucht kan inademen. Sinds we weer thuis zijn is ze meteen naar bed gegaan om te slapen.

Ze heeft nu 2 dagen rust. Dan moet ze de Upright Cervical MRI in flexion/extension doen. Daarna het laatste onderzoek, de Urodynamics. Dan de afspraak met de arts en horen we welke operatie hij eerst gaat doen en wanneer. Spannend!Ruby voelt zich rustig en heeft veel vertrouwen in de arts en hoe alles hier gaat. Het is heel anders dan onze ervaringen in Barcelona, die vooral erg druk en stressvol waren. Daar is hier totaal geen sprake van.

We houden jullie op de hoogte en hopen dat jullie onze berichten blijven delen zodat we ook het nog missende bedrag zullen ophalen. Dan kan ze nu allebei de operaties doen, zoals de arts adviseert.

Heel hartelijk dank!🙏

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.