Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Onderzoek effect antibiotica op chronische ziekte van Lyme

Dat chronische ziekte van Lyme een zeer complexe aandoening is waar je niet zomaar 1,2,3 van afkomt blijkt maar weer uit een recente studie waar vorige week de uitkomsten van zijn gepubliceerd in medisch wetenschappelijke tijdschriften. Het zeer gedegen onderzoek bewijst dat je ondanks negatieve testen negatief wel degelijk een actieve Lyme infectie kunt hebben. Ook maanden nadat je een antibiotica kuur hebt gehad.

De algemene consensus onder Nederlandse artsen en zorgverzekeraars dat een korte antibiotica kuur volstaat om de bacterie uit te roeien, kan met dit harde bewijs eindelijk uit het raam!

Dit is belangrijk voor heel veel patiënten die, nadat zij een (korte) kuur met doxycycline hebben gehad, bleven kampen met invaliderende klachten waarvan instanties zeiden dat dit niet kon. Met als gevolg dat ze vaak geen recht hadden op behandeling, hulp of uitkering. Al deze mensen kregen het stempel ‘psychisch’ ‘SOLK’ of ‘somatoform’, waarmee ze in een hokje werden gestopt waar ze medisch gezien dus niet thuis horen.

Ook wij hebben dat meegemaakt en het was mensonterend omdat je wist dat de diagnose niet klopte en de klachten wel degelijk een lichamelijke oorzaak hadden. Je kon echter geen kant op met een dergelijke diagnose die voor altijd in je medisch dossier staat. Nu is er ‘wetenschappelijk’ bewijs om aan te tonen dat je wel degelijk lichamelijk ziek bent en niet psychisch.

De uitkomst van dit onderzoek zal er hopelijk aan bijdragen dat veel van deze onterechte beslissingen kunnen worden aangevochten en Lyme patiënten alsnog krijgen waar ze recht op hebben, namelijk erkenning en steun. Instanties kunnen hier niet omheen. Het is een aan alle kanten dichtgetimmerd wetenschappelijk onderzoek dat door niemand kan worden genegeerd.

In het nu gepubliceerde onderzoek is gebruik gemaakt van apen die werden geïnfecteerd met de Borrelia bacterie. Het bleek dat alle apen 7 – 12 maanden na de behandeling met antibiotica nog steeds een vorm van infectie vertoonden. En dat bij 2 van de 10 apen ondanks een negatieve test op antilichamen van Lyme, wel degelijk Borrelia werd gevonden in hart, hersenen en blaas. En ook dat de bacterie een antibiotica kuur kan overleven en het lichaam nog steeds kan infecteren.

Dit bewijst dat de bacterie antibioticakuren kan overleven en ook maanden later infecties en klachten kan veroorzaken. Een gegeven dat natuurgeneeskundige artsen allang weten. Vandaar dat zij voor een geheel andere aanpak kiezen en niet de bacterie aanvallen maar het onderliggende systeem gezond en sterk maken zodat de bacterie geen kans krijgt. Aangezien natuurgeneeskunde niet als volwaardig wordt beschouwd door het reguliere medische apparaat en de farmaceutische industrie (want ze verdienen er geen geld aan), werd dit niet serieus genomen. Nu wel.

Ik had dit al geleerd in mijn orthomoleculaire Lyme cursus en ben met Ruby daarom nooit het pad van de antibiotica op gegaan. Borrelia verstopt zich zo diep in het lichaam dat antibiotica geen zin heeft. Het bereikt de bacterie niet. Bovendien kan Borrelia zich in diverse gedaanten vermommen en bijvoorbeeld als biofilms en cystes overleven. Deze vormen zijn niet gevoelig voor antibiotica. Wel voor andere stoffen zoals Artesun dat bij Infusio wordt gebruikt om ze af te breken en uit het lichaam te verwijderen.

Naar mijn mening bewijst dit onderzoek vooral dat de huidige aanpak met antibiotica niet werkt bij een infectie met Borrelia en dat je dus beter naar een andere oplossing kunt zoeken. Er is helaas niet onderzocht of een langere kuur wel werkt. Ook mis ik onderzoek naar de invloed van alle co-infecties. Hopelijk komt dat nog! Samen met betere opsporingsmethodes want daar begint alle ellende.

Voorlopig kunnen veel patiënten deze uitkomst in positieve zin gebruiken in hun gevecht tegen zorgverzekeraars, artsen en instanties. Hier kan niemand meer omheen!! En dat is voor heel veel ernstig zieke mensen goed nieuws 

Fijne dag 🍀

*Facebook post 18 december 2017

Onderzoek Tulane University 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.