Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Mindset

Een groot deel van het genezingsproces van het feestje ‘Hosted by Lyme en Co’ heeft te maken met een verandering in mindset en het genezen van de emotionele littekens. Nu de lichamelijke klachten afnemen bij Ruby komt er meer ruimte om ook de mentale kant van deze absurde reis meer aandacht te geven en langzaam te genezen.

De afgelopen weken is Ruby dan ook erg bezig geweest met het loslaten en genezen van oud zeer en trauma’s die ze heeft opgelopen tijdens alle jaren van haar ziekteproces. Er is nogal wat met haar gebeurd vanaf haar tiende jaar waar door ze bijvoorbeeld niet heeft kunnen puberen. Die tijd komt nooit meer terug en zal ze dus ook niet over kunnen doen. Dat is best een hard gelag voor een jonge meid die ook graag had willen feesten en experimenteren met vriendinnen en volwassen worden. Gewoon ‘normaal’ zijn en mee doen zoals iedereen.

In plaats daarvan lag zij jaren lang met veel pijn, eenzaam en alleen in een donkere kamer omdat ze geen enkele prikkel kon verwerken. Onverklaarbare klachten, onhoudbare niet te stoppen pijnen, onbegrip van artsen, instanties, organisaties, scholen, mede leerlingen, familie en vriendinnen gaan je niet in je koude kleren zitten. Om als 14 jarige letterlijk en figuurlijk buiten de maatschappij te worden gezet en door alles en iedereen in de steek te worden gelaten, laat diepe littekens achter op je ziel. Je ademt maar hebt feitelijk geen leven.

Uiteraard maakte menig arts zich hier zorgen over en heeft ze vooral in het begin diverse therapieën gevolgd die haar uiteindelijk allemaal zieker hebben gemaakt omdat er daardoor geen aandacht meer was voor haar lichamelijke klachten. Omdat de artsen geen fysieke oorzaak konden vinden, werd ze in het hokje psychisch/somatoform gestopt. Helaas was het vanaf dat moment ‘of – of’, en niet ‘en – en’. Na vier psychologen, een psychiater, groepstherapie en een week intern op de psychiatrische afdeling van het AMC was ze geen steek wijzer geworden behalve dat het haar beeld van de reguliere psychische gezondheidszorg voor altijd negatief heeft beïnvloed. Ze werd behandeld als een klein kind dat al haar klachten verzon en de cognitieve therapie, want dat was volgens iedere therapeut dé oplossing, vond ze een lachertje en zonde van haar tijd.

Dat heeft er voor gezorgd dat ze al snel zelf ging zoeken naar spirituele rust en steun. We hebben samen meerdere vormen van meditatie en healing gedaan en dat bracht wat ontspanning. Ook kijkt ze vaak naar motivational speeches op Youtube. Na veel googlen heeft ze een paar favorieten die ze volgt en die haar hebben geholpen haar mindset te veranderen, mensen te vergeven en vooral zichzelf te vergeven dat deze ellende juist haar is overkomen. Het geeft haar kracht en zorgt voor positieve energie die ze nodig heeft om door deze fase heen te komen.

Wat ook helpt is dat ze helemaal niet op social media zit. Ze heeft geen Facebook of Instagram account en zit niet in Lyme gerelateerde groepen. Dat doet ze bewust niet omdat de negativiteit die daar overheerst haar zieker en angstig maakt. Daarom heeft ze 3 jaar geleden haar account verwijderd en wil ze ook niet met mij mee lezen of verhalen horen over wat er hier allemaal zoal gebeurt, op Feestboek. Ook achter de schermen hoor ik veel dezelfde verhalen. Ik begeleid en help niet alleen patiënten die nog naar Infusio toe gaan maar ook mensen die al zijn behandeld en strugglen met alle veranderingen. Niet alleen op lichamelijk maar vooral ook op emotioneel niveau. De emotionele trauma’s komen allemaal aan bod en ook daar zul je door heen moeten om volledig te kunnen genezen. Ik ondersteun velen van hen hierbij door wekelijkse telefoongesprekken. Omdat ik dagelijks zie wat dit alles met Ruby doet kan ik me goed inleven in hun situaties en probeer ik ze ook emotioneel wat steun te bieden. Luisteren is daarbij vaak al genoeg.

Ruby wil via mij heel graag alle andere Lyme patiënten en iedereen die dit leest de tip geven om hetzelfde te doen. Vooral aan degenen die naar Infusio Frankfurt zijn geweest en zich in dezelfde situatie bevinden als haar.

Ga uit alle Lyme georiënteerde groepen en focus op je eigen genezingsproces! Je bent niet meer ziek en hebt daar dus niets meer te zoeken. Je hebt een dure behandeling gedaan om beter te worden. Laat je niet meer terug trekken in het eindeloze hopeloze gevoel waar zieke Lyme patiënten in zitten. Daar hoor jij niet meer in thuis. Zoek naar dingen die jou blij maken en je energie geven in plaats van kosten. Vervang je oude contacten en gedrag dat bij je ziek zijn hoorde, door ander, positief en gezond gedrag.

Langdurig ziek zijn werkt in feite net als een verslaving. Als je daar vanaf wilt komen zul je niet alleen naar een kliniek moeten om te kunnen afkicken van de fysieke verslaving maar ook afstand moeten nemen van het gedrag en de mensen die bij die verslaving horen. Anders word je er direct weer in meegezogen. Laat het verleden los. Verander je mindset. Verander je leven!

Fijne dag 🍀🍀🍀

*Facebookpost 15 januari 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.