Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

NAD Therapie

Om Ruby te ondersteunen met haar extreme vermoeidheid en neurologische klachten, waar ze toch best veel last van blijft houden, stelde de arts van Infusio Frankfurt voor om een aantal NAD infusen toe te dienen.

NAD is de afkorting voor Nicotinamide Adenine Dinucleotide, een co-enzym van Niacine (vitamine B3). Het is de belangrijkste brandstof voor het maken van energie in elke cel van het lichaam. Onderzoek in 1960 toonde de effectiviteit van dit middel aan bij het ontgiften van patiënten van alcohol, opiaten, pijnstillers en dergelijke. Een tekort in de cellen van de hersenen leidt tot symptomen zoals prikkelbaarheid, geheugen- en concentratieproblemen, depressie, apathie, verhoogde angst en paniek en toegenomen verlangen naar alcohol, suiker of nicotine. Nou heeft Ruby van de laatste drie gelukkig totaal geen last maar om haar andere symptomen te verminderen of verhelpen zou het zeer geschikt kunnen zijn.

NAD moet in diep bevroren toestand bewaard worden, omdat het anders zijn werking verliest en het was nog een hele toer om het vanuit Frankfurt hier te krijgen. Gelukkig was één van de Nederlandse patiënten Linde van Gerner zo ontzettend lief, om vorige week op haar terugreis naar Amsterdam, een doosje met ampullen voor ons mee te nemen.

Zij vloog met de KLM en mocht het koeltasje met diepvries elementen en NAD tijdens de vlucht in de ijskast van de crew leggen. Super fijn! Ik ben haar gaan ophalen op Schiphol waar zij me de ‘goodies’ na aankomst overhandigde die ik weer in een diepvriestas mee naar huis heb genomen. We moesten er erg om lachen omdat het voelde alsof we in een aflevering van Narcos terecht waren gekomen 

Nogmaals super bedankt Linde!! Heel erg lief van je 

Via de huisarts heb ik weer een uitvoeringsverzoek geregeld voor de thuiszorg zodat zij het infuus kunnen komen aanleggen en het allemaal officieel verloopt en dus ook wordt vergoed. Vreemd genoeg kan dit gewoon uit de basisverzekering dus hoeven wij de verpleegkundigen, infuussystemen en zoutoplossingen niet zelf te betalen. Dat is voor de verandering na altijd alles zelf te hebben moeten betalen een enorme verademing!

Onze favoriete verpleegkundige Petra kwam van de week voor Ruby’s eerste NAD infuus. We hadden ook nog een Meyers cocktail liggen die ze gelijk maar heeft geprepareerd. Dat kan allemaal samen gegeven worden en dat hebben we dan ook maar gedaan.

Grappig was dat Petra nog nooit van NAD therapie had gehoord maar zich er meteen in had verdiept en er razend enthousiast over was. Ze komt dagelijks bij veel verschillende patiënten thuis en vertelde dat ze via Ruby’s huisarts ook bij een andere jonge vrouw met ME/CVS komt aan wie ze dit allemaal ging vertellen. Wie weet was het ook wel iets voor haar! Aangezien onze huisarts Marjan de Keukeleire helemaal nergens moeilijk over doet en al onze aanvragen voor bloedonderzoeken en infusen honoreert, zou deze vrouw er misschien ook wel bij gebaat zijn.

Zo mooi hoe dat dan werkt. Dat je ongemerkt weer anderen op het spoor van genezing zet. Echt super om mee te maken 🙏

Voor de liefhebbers is hier het recept: 50ml NAD oplossen in 250ml NaCl en dan langzaam via het infuus gedurende minimaal 1,5 uur laten inlopen. Ondanks het lage tempo kreeg Ruby in het begin meteen last van hartkloppingen dus heeft Petra het infuus nog langzamer ingesteld. Toen ging het een stuk beter. Uiteindelijk heeft het toen bijna 2,5 uur geduurd voordat het zakje leeg was.
Daarna had ze wel even wat meer last van spasmen en stuiptrekkingen en ook haar benauwdheid werd even erger. Dat ebde even later gelukkig weer weg.

Komende week krijgt ze er nog 2 voordat we volgende week zondag afreizen naar Frankfurt waar we allebei heel erg veel zin in hebben! Erg benieuwd naar alle vorderingen en ook de behandelingen die ze nog zal krijgen!

Fijne zondag 🍀🍀🍀

*Facebook post 11 februari 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.