Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Oma

Het is alweer een tijd geleden dat ik iets over Ruby heb gepost. De reden was dat er niet zo heel veel te melden viel. Haar genezingsproces pruttelde een beetje door, zonder grote veranderingen. Ze is de afgelopen weken vooral intens uitgeput geweest waarbij op sommige dagen oude klachten weer even behoorlijk opspeelden. Spasmen, hoofdpijn, benauwdheid, duizelig, brainfog, huidklachten, zenuwpijn in haar benen die ineens weer een stuk erger werd, niet kunnen slapen en ook een hele rits emoties kwamen in versneld tempo voorbij. Het leek wel alsof alles van de afgelopen 9 à 10 jaar weer langs kwam.

Gelukkig verdwenen die klachten ook weer vrij snel of werden ze na een paar dagen al minder. Behalve de immer voortdurende extreme uitputting waardoor ze bijvoorbeeld helemaal niets kon doen en haar dagen voornamelijk weer in bed doorbracht. De ijzer infusen leken haar alleen maar vermoeider te maken dus daar zijn we na overleg met de arts Bijan Boustani mee gestopt.

Een week geleden veranderde ineens alles en gaat het een stuk beter met haar. Ze slaapt beter waardoor ze vroeg wakker is en ook meteen kan opstaan. Veel van haar klachten zijn verminderd. Haar eetlust is weer terug dus ze schranst de hele dag door en staat vaak te koken. We zijn al een paar keer ruim een uur naar buiten geweest om te wandelen. Ze is weer aan het opruimen en van alles aan het regelen met instanties om straks te kunnen verhuizen en misschien zelfs op zichzelf te gaan wonen (yay  )

Toen ik van de week een hele middag weg was omdat ik een afspraak buiten de stad had, was ze uit zichzelf de keuken gaan opruimen en schoonmaken en zelfs kort met Blue gaan wandelen. Zonder dat ik daarom had gevraagd! Dat was een hele fijne verrassing toen ik thuiskwam. Reden hier voor was ook omdat ik een paar dagen daar voor had gezegd dat ze zich als een prinses gedroeg omdat ze zich maar van alles liet welgevallen. Ik was laat thuis en ze had rustig liggen wachten en niets aan het eten gedaan. Dat stoorde mij want ze kan wel eten maken voor zichzelf. En als je voor 1 persoon kunt koken dan kun je dat ook voor 2! Bovendien is ze een volwassen vrouw en geen klein kind dus gedraag je dan ook niet zo. Die opmerking was kennelijk goed aangekomen.

Ook vind ze het steeds gezelliger als oma langskomt. Dat vond ze in het verleden vaak te druk maar nu geniet ze er van. Oma komt altijd lekker vroeg en dan moet Ruby vaak nog ontbijten. Ze maakt dan ook een bakje havermoutpap voor oma die geen nee zegt tegen een 2e ontbijtje. Ze kletsen wat af en oma neemt vaak oude zwart wit foto’s mee van haar jeugd en familie en ook van de periode toen zij en opa jong waren en samen op vakantie gingen. Of foto’s van mij en mijn broer toen wij jong waren.

Dit levert veel gespreksstof op en dat vinden ze allebei erg leuk. Ruby zit vol vragen over haar familie geschiedenis en daar kan oma haar uitgebreid over vertellen. Ook Blue vindt het altijd reuze gezellig als oma er is omdat ze brokjes voor haar mee neemt en ze houdt haar dan ook altijd goed in de gaten.

Ook emotioneel maakt Ruby enorme sprongen. Ze vertelde gisteren dat ze de ‘nieuwe’ Ruby veel leuker vindt dan de oude Ruby voordat ze ziek werd. Ze was toen niet erg blij met zichzelf en dat is ze nu wel. Ook is ze niet meer boos dat ze Lyme heeft gekregen omdat het haar uiteindelijk ook heel veel heeft gebracht. Ze heeft er vrede mee en een manier gevonden om vooral naar de positieve kanten van deze periode te kijken.

Dat maakt me erg blij en super trots dat ze er op die wijze naar kan kijken en dat ze heeft geaccepteerd wat haar is overkomen. Dit zal haar heel ver brengen in haar verdere leven en ik twijfel er dan ook niet aan dat zij een mooie toekomst tegemoet gaat!

Zondag over een week gaan wij terug naar Infusio Frankfurt voor de follow up en de ACT. We hebben daar allebei ontzettend veel zin in en ik zal daar iedere dag verslag van doen.

Fijne dag! 

*Facebook post 8 februari 2018

Ruby en oma

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.