Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Wandelen

Het lijkt er op dat Ruby de griep nu echt helemaal achter zich heeft gelaten. Ze heeft meer energie en we zijn gisteren een stuk gaan wandelen en Blue mocht ook mee! Dat is voor het eerst in hele lange tijd dat ze dat goed vond.

Normaal gesproken vindt ze dat veel te druk en gaan we met zijn tweeën. De prikkelverwerking in haar hoofd verloopt nog niet zoals zou moeten waardoor ze me nodig heeft als steun. Ze is bang dat ze anders misschien zal vallen omdat ze last heeft van duizelingen en diepte en afstand nog niet goed kan inschatten. Haar ogen functioneren nog steeds niet helemaal zoals zou moeten en dit maakt haar natuurlijk een beetje onzeker als we buiten lopen. Dan komen er zoveel prikkels tegelijk op haar af, daar heeft ze nog een beetje moeite mee.

Gisteren ging het echter heel erg goed en heeft ze zelfs een heel stuk zelf met Blue gewandeld zonder mij een arm te geven! Weer een stapje dichter bij een normaal zelfstandig leven want als ze zonder mij naar buiten kan dan krijgt ze een stuk vrijheid terug. Dus wij waren heel erg blij 

De NAD infusen spelen hier zeker een rol in. Ze heeft daardoor minder pijn, slaapt beter en heeft meer energie. Ook leest ze een boek voor dat ze gaat slapen en zei ze vorige week ineens dat ze ook zelf een keer een blog wilde schrijven. Ze had een paar ideeën die ze graag met jullie wilde delen (WAUW!!)

Wel had ze twee dagen erg veel last van stuiptrekkingen die ieder keer bijna een uur duurden. Dit keer waren het hele rare. Het was net alsof ze een ingestudeerde choreografie deed. We hebben ons kapot gelachen, het was zo vreemd! Ze had totaal geen controle over haar lichaam dat echt alle kanten op ging, maar wel in een zeer mooie gecontroleerde moderne dans. Het was net alsof ik naar een uitvoering van het Scapino Ballet zat te kijken. Heel bizar. Zelf herkende ze stukken van de Notenkraker die ze vaak heeft gedanst. Wat een avontuur 💃

Gelukkig kon ze er zelf ook om lachen en had ze zelf het idee dat het ‘Muscle Memory’ is en alles weer wakker wordt. Alsof haar hele dans verleden inene wordt aangewakkerd en alle trainingen en uitvoeringen die ergens in haar spieren zitten opgeslagen er nu als in een film vanzelf uit kwamen.

Nog nooit zoiets gezien.

Omdat ik echt over de grond rolde van het lachen ben ik helemaal vergeten om het te filmen. Als het nog een keer gebeurt dan hoop ik dat nog vast te kunnen leggen want het was echt super raar.

Verder niet heel veel spannends te melden behalve dat ik allemaal goede berichten hoor van alle andere Nederlandse patiënten met wie ik contact heb, op hun weg naar genezing bij Infusio Frankfurt. Het doet ons allebei heel erg veel goed dat wij niet de enigen zijn die de behandeling en ervaring in de kliniek als zeer positief hebben beleefd. Dit geeft enorm veel hoop en vertrouwen voor de toekomst. Niet alleen voor ons maar gelukkig ook voor heel veel andere langdurig zieke Lyme patiënten.

Er is wel degelijk een oplossing!

Fijne dag! 🍀🍀🍀

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.