Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Pasen

Tijd voor een update 🍀

De laatste weken gaat het met kleine stapjes vooruit. Iedere dag merkt Ruby wel iets dat anders of beter gaat. Het zijn geen gigantisch grote veranderingen maar dat er nog steeds van alles gebeurt in haar lichaam is een ding dat zeker is.

De griep die ze in Frankfurt had opgepakt heeft haar lang dwars gezeten maar lijkt nu toch echt verdwenen te zijn. Het feit dat ze nog steeds uitgeput is en zich echt door de dag heen moet worstelen komt door bijnieruitputting. Dat bleek duidelijk uit de GD scan. Daar zal ze voor behandeld worden als we eind april weer terug zijn in Frankfurt.

Haar extreme vermoeidheid voelt anders dan toen ze nog Lyme had en ze helemaal niets kon. Nu kan ze zich door de vermoeidheid heen duwen en toch dingen doen zonder dat het haar 3 weken invalideert. Het kost haar wel enorm veel moeite maar van niets doen wordt ze ook moe en lamlendig dus kiest ze er voor om zich er over heen te zetten en toch iets te doen.

Zo gaat ze nog steeds regelmatig mee naar buiten om te wandelen en poetst en wast ze dat het een lieve lust is. Ook probeert ze iedere avond oefeningen te doen, wat niet altijd lukt, om alvast meer spierkracht op te bouwen.

Uit de scan bleek dat er een zenuwblokkade bij haar bovenste nekwervel zit die haar duizelingen, hoofdpijn en nekpijn bezorgt en ook een beklemming in haar onderrug, bij de plexus lumbalis. Nadine van Infusio (verpleegkundige en natuurgeneeskundig arts) adviseerde haar daarom om naar een osteopaat te gaan. Vorige week was de eerste afspraak en dat verliep erg goed. Nadat de osteopate haar medische geschiedenis had gehoord was ze verbaasd over de lichamelijke gesteldheid van Ruby. Als ze het niet had geweten had ze het ook niet aan haar lichaam kunnen voelen. Zo goed voelden haar spieren en organen. Vooral haar darmen, lever en nieren voelden hetzelfde aan als bij een gezond persoon. Wel vond ze een aantal kleine verklevingen in haar darmen maar deze voelden aan als ‘oud’ en zo goed als verdwenen. De behandeling had ook meteen effect. De dagen erna merkt Ruby meer ontspanning in haar systeem en dat ze daardoor dingen los kon laten en energie overhield.

Wonderbaarlijk want 6 jaar geleden is Ruby ook bij een osteopaat geweest en zij kon haar darmen toen niet eens voelen, zo hard was haar buik. Het leek wel beton, niet doorheen te komen. Ze zei dat ze nog nooit zo’n harde buik had gevoeld. Dat deze nu al als gezond aanvoelen is geweldig. Dit zijn voor ons bevestigingen van het feit dat de behandeling werkt en dat de stamcellen hun werk doen. De osteopate was natuurlijk enorm verrast door dit resultaat en wilde meteen alles van Infusio weten omdat ze nog meer patiënten met Lyme kende die ze hiervan op de hoogte wilde stellen.

Zaterdag heeft Ruby voor het eerst in jaren (!) gezellig met ons meegegeten. Opa en oma kwamen langs voor een ‘vegan paasdiner’ en ze is van 18:00 tot 22:00 uur bij ons in de huiskamer gebleven. Na het eten hebben we met zijn allen naar de herhaling van de Passion gekeken. Dat was voor de behandeling ondenkbaar. Toen lag ze 24/7 eenzaam en alleen in een donkere kamer omdat ze niet tegen prikkels kon. Nu merkte ze dat dat echt een stuk beter gaat en kon ze er zelfs van genieten. Ze kletste honderduit, maakte grapjes en genoot van het eten en samenzijn. Net als opa en oma die eindelijk weer een beetje de oude Ruby terug zagen. Ontzettend fijn dat dit 7 maanden na de behandeling weer kan!

De foto is niet van de allerbeste kwaliteit maar wilde hem toch met jullie delen als ‘bewijs’.

Hele fijne 2e paasdag gewenst 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.