Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Bonjour

Ik kwam deze video tegen, weliswaar ‘En Francais’, maar wilde hem desondanks toch met jullie delen omdat deze goed laat zien waartoe teken in staat zijn en wat een tekenbeet wereldwijd voor ellende veroorzaakt.

Nu iedereen met het warme weer veel buiten is wordt de kans om gebeten te worden vele malen groter. Natuurlijk zijn niet alle teken besmet en niet iedereen die gebeten wordt, krijgt Lyme of tekenbeetziekte. Maar voorzichtigheid is geboden! Zeker als je naar de cijfers kijkt die nu waarschijnlijk alweer achterhaald zijn want het filmpje is van vorig jaar.

Check nadat je buiten bent geweest niet alleen jezelf maar ook je huisdieren als je die hebt. Teken laten zich graag vervoeren via gastdieren als honden, katten, vogels, ratten en muizen.

De nymphen (baby teken) zijn erg klein en moeilijk te vinden dus het is soms goed zoeken. Dit zijn echter wel de meest giftige dus als je spinachtig beestje op je lichaam vindt… meteen verwijderen!

Verwijder een teek NOOIT met je blote handen maar altijd met een speciale tekentang die je bij de apotheek, drogist of dierenwinkel kunt krijgen. Een teek zal als je hem irriteert zich verdedigen door gif in je lichaam te spuiten. Dus niet gaan sjorren en trekken met je vingers of een pincet maar rustig en voorzichtig loshalen met een tekentang.

De teek kun je in een plastic zakje en envelop doen en opsturen naar de RIVM waar deze gecheckt wordt op bacteriën.

Bonne journée! 🍀

Tiques, la grande traque (extrait)

"Partout, les populations de tiques explosent et la proportion d'individus infectés augmente."Aux Etats-Unis, la maladie de Lyme est devenue la deuxième maladie infectieuse du pays après le sida. En Allemagne, certains parlent d'un million de cas.(Extrait de "Tiques, la grande traque")

Geplaatst door France 5 op Maandag 26 juni 2017

Facebook bericht 9 mei 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.