Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Het centrale zenuwstelsel

Alweer veel te lang geleden dat ik iets over Ruby heb gepost. Ik had er eerlijk gezegd even helemaal geen zin in. Er gebeurt genoeg maar het is niet allemaal positief en om er thuis de moed in te kunnen houden heb ik me even afgesloten van social media. Dit wordt dus een beetje lange post 😉

Het is vandaag ruim 10 maanden geleden dat Ruby via SVF haar eigen vetstamcellen terug kreeg via een infuus. Dat was een bijzonder moment omdat ik dat zelf mocht doen en haar voor de 2e keer het leven mocht schenken 🎉 30 augustus lijkt een eeuwigheid geleden maar in feite is het niet zo lang als je bedenkt dat ze waarschijnlijk rond haar 6e of 7e is gebeten en de bacteriën dus ongeveer 15 jaar de tijd hebben gehad om haar lichaam te infiltreren en beschadigen.

De afgelopen 4 maanden waren duidelijk ‘minder’ dan de periode ervoor. Rond de 6 maanden begint namelijk de fase van neurologische reparatie. De vetstamcellen repareren alle schade die de bacteriën hebben veroorzaakt, tot in het centrale zenuwstelsel aan toe. Deze reparatie gaat gepaard met ontstekingsreacties en toename van histamine, ammonia en glutamaat.

De stamcellen gebruiken deze stofjes bij de reparatie en genezing. Vervelend effect hier van is dat ze je veel narigheid kunnen bezorgen, vooral in je hersenen. Hoofdpijn, duizeligheid, warrig, vergeetachtigheid, angsten, depressie, toename van darmklachten, uitputting en pijn in het lichaam horen daar bij.

Om je tijdens deze fase extra ondersteuning te bieden heeft Infusio het Home Care programma opgezet met supplementen die er voor zorgen dat je minder last hebt van deze stofjes. Ruby heeft deze supplementen heel lang niet willen gebruiken omdat ze haar lichaam de kans wilde geven het zoveel mogelijk zelf te doen. Maar vooral de histamine werd haar te veel en sinds ze de supplementen uit het programma gebruikt gaat het iets beter.
In combinatie met een anti-histamine dieet merkt ze dat het allemaal een stuk dragelijker is.

Haar hoofdpijn is iets verminderd maar haar energie is nog steeds ver te zoeken. Af en toe heeft ze last van tintelingen en gekke stroomstootjes in haar armen en benen wat duidelijk wijst op neurologische genezing. Of er zit ineens een hele strakke band om haar pols die verschuift van de ene naar de andere plek. Ook heeft ze over haar hele lichaam weer heftige en bizarre stuiptrekkingen waar na ze bezweet en met hoge hartslag op de bank ploft. Deze aanvallen zijn intensieve workouts en daar moet ze dan ook echt van bijkomen.

De dagen dat ze totaal uitgeput is en bijna de hele dag slaapt of in bed ligt zijn talrijk. Dan voelt ze zich ‘zwaar’ en is alle kracht uit haar gezogen. Ze geeft hier gewoon aan toe omdat ze weet dat het bij het genezingsproces hoort en dat het de volgende dag weer totaal anders kan zijn. Uit een bloedonderzoek bleek dat haar schildklier iets te langzaam werkt maar de medicatie die ze heeft geprobeerd werkt averechts dus is ze overgestapt op de natuurlijke methode met vloeibare jodium en zeewier. Hopen dat dat haar iets meer energie geeft.

Op de goede dagen is ze actiever dan vroeger. Nog wel alleen in huis want naar buiten gaan en onder de mensen zijn is vaak net even te veel. De duizeligheid is minder maar maakt haar nu nog te onzeker. Ze heeft het op zich genomen het huis flink op te ruimen en ze is bezig geweest alle kasten leeg te halen en schoon te maken. Ik heb al meerdere zakken vol oude kleding naar de kleding bak gebracht en ook serviesgoed en andere rommel die we niet gebruiken is het huis uit gewerkt. Dit is voor mij een hele fijne bijwerking 😉

Wat verder overduidelijk is verbeterd zijn haar zicht en geheugen. Ze heeft in de laatste maand al zeker 4 boeken gelezen en dat terwijl ze jarenlang niet in staat was om ook maar één letter te lezen! Daar door heeft ze ook nooit eindexamen kunnen doen en werd ze van school gestuurd zonder diploma. Wat haar destijds enorm kwaad maakte omdat ze er echt helemaal niets aan kon doen en ze altijd braaf haar huiswerk deed en goede cijfers haalde.

Omdat haar ogen en hoofd erg veel pijn deden en ze heel veel last had van ‘Brainfog’ kon ze zich absoluut niet focussen op teksten. Het idee van lezen alleen al bezorgde haar jarenlang vreselijke migraine en stress. Dat is totaal veranderd. Ze besteld boek na boek op internet en leest ze binnen een paar dagen helemaal uit. En het zijn niet de minste boeken; The biology of belief, Sapiens, Renegade health, The four agreements…Allemaal Engelstalig en over gezondheid, het menselijk lichaam en natuurlijke (huid)verzorging. Ze is zich aan het inlezen over onderwerpen die haar erg interesseren en waar ze straks iets mee wil gaan doen. Zo probeert ze van de nood een deugd te maken

Omdat Ruby nog steeds niet gefotografeerd of gefilmd wil worden heb ik een plaatje van het centrale zenuwstelsel bijgevoegd om duidelijk te maken dat dit een enorm wijdvertakt systeem is en dat je zult begrijpen dat als hier schade zit dit enorm lang kan duren voordat het gerepareerd is. Zeker als er op meerder plaatsen schade is wat bij de meeste patienten het geval is. Volgens de arts van Infusio kan dit proces 10 tot 15 maanden in beslag nemen dus Ruby heeft nog even te gaan. Het zal uiteindelijk vanzelf minder worden wanneer de schade is gerepareerd en haar immuunsysteem tot rust is gekomen. Naar dat moment kijken we allebei erg naar uit!

Hele fijne dag

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.