Stichting Save Ruby's Life ~ Triodos Bank NL06 TRIO 0338630228 ~ KvK 68842376 info@saverubyslife.nl

Bedankje van Ruby

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

4 reacties op “Bedankje van Ruby

 1. Hallo,

  Net kleine donatie gedaan. Ik begrijp eigenlijk niet waarom dit niet gewoon door de zorgverzekeraar betaald en geregeld wordt.

  Wellicht een vervelendende opmerking: maar als ze op de eerste hulp van het OLVG gaat zitten kan het toch niet zo zijn dat ze haar naar huis sturen tot dat ze is geholpen met operatie en herstel. Ik begrijp het niet voor een land als NL.

  mvg,

  Arend van der Kolk

  • Hallo Arend,

   Dank voor je donatie!

   Als de diagnose in het buitenland is gesteld omdat NL artsen haar aandoeningen niet kennen en dus ook geen diagnose kunnen stellen, laat staan kunnen behandelen, dan vergoedt de zorgverzekeraar niets. Wij en ook andere patiënten die aan dezelfde aandoening(en) lijden als Ruby, hebben hier al vele brieven over geschreven. Zelfs naar het ministerie van volksgezondheid. De verzekeraars werken met codes. Er bestaan geen codes voor haar aandoeningen. Geen code betekent geen vergoeding en dus geen behandeling.

   Ruby is in de afgelopen 12 jaar zeker 15 keer met spoed meegenomen door een ambulance en naar de spoedeisende afdeling van het OLVG gebracht. Maar daar is het hetzelfde verhaal. Geen NL diagnose in haar medisch dossier, dus geen doorverwijzing of behandeling. Het enige dat ze altijd doen is haar aan het infuus leggen met pijnstilling en de ziekenbroeders van de ambulance geven haar meestal een injectie met dormicum, zodat haar lichaam rustiger wordt. Meer kunnen en mogen ze niet doen. Zo zijn de regels.

   De zorg in Nl gaat niet over de patiënt, maar over de zorgverzekeraar. Verzekeraars hebben maar 1 doel: winst maken. Niets meer en niets minder.

   Vriendelijke groet,
   Rolien Scheepbouwer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.